Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Děti jsou u babičky u velkého města. Musí se kombinovat kultury, aby byly otevřené všemu. Doma je boží dopuštění, protože je tu 7 indických kachňat, Paštika – štěně bernardýna, musí se vozit knížky na poštu – drahnou dobu „se“ byl pan domácí a Ester na koni, ale teď dělá pan domácí sena a „se“ Ester je v čudu. Musí se nějak zpracovat mlíko a naštěstí se nemusí moc vařit, protože pan domácí je nenáročný. Musí se ale bezpodmínečně dovyplít zahrada, posbírat bylinky, poslat bylinky, které si lidé objednávají. Musí se také projít ekologickou kontrolou (v úterý úspěšně splněno) a vlastně se nemusí nic (krom té kontroly), jen se to chce a o to je to horší :D.

 

Pan domácí žehrá, kdy už přijedou děti, neb je stále na očích a je příliš vidět (když „se“ má potřebu něco řešit, nebo když „se“ se cítí ublíženě) a také nám povolil opětovně se přihlásit k dobrovolnickému systému. Ne, že bychom se chtěli stát dobrovolníky a jezdit poznávat na ekologické farmy, jak se hospodaří, nebo snad proto, že by pan domácí potřeboval pomoc,  nýbrž přihlásit se opět jako farma a dobrovolníky zde přivítat, aby to měly děti příští rok s jazykem zase o něco lehčí. To se stalo a okamžitě nastal e-mailový boom – přijede francouzka, dva francozi, angličanka, angličan, ale především šestadvacetiletá brazilka. Jeden by nevěřil, kolik vzbudí příjezd takové mladé brazilky v okolí naděje – přicházejí nabídky, že jí ukáží kravín, že přijede ten a ten, zda nechceme uvařit, že všeho nechá a hned k nám spěchá, jen stačí zavolat, že už je brazilka tam….. A to jí ještě neviděli :D.

A protože je pěkné vedro, a protože máme dobré sousedy, kteří se podělí o to dobré, co jim život nosí, vyměnili jsme náš tvaroh pro jejich kuřata za med a vodní kefír. Jestli máte možnost získat tento vodní kefír jako oddělek – dělí se podobně jako kefírové zrno, rozhodně jděte do toho. Nic vás to nebude stát, jen naložení do vody a za jeden a půl dne slití a případné ochucení hotové šťávy čímkoli – například jahodami, jako na fotce. Je to skvělá bublinkatá limonáda! Nemá smysl o tom psát více, protože Zuzka ze zkvašeno.cz to má skvěle zpracované.

 

3 Odpovědi to “Vodní kefír”

Přidejte komentář