Máme tu veselo, tudíž není čas se moc rozepisovat. Claire je skvělá pomocnice, zatím vůbec nejlepší, co jsme měli. První dva dny si okoukla, co a jak děláme a pak to začala dělat místo nás. Ideální! Pleje, sází, sklízí ze stolu, dává na stůl, vypráví nám klišé o Francii a nekompromisně vyžaduje, aby si o to, co od ní děti chtějí, řekli anglicky. Překládá dětem francouzský tlustý komix Asterixe do angličtiny, dostala od Elišky prknem po obličeji, ale hrdinně to zvládla a také hned od rána nevyžaduje topení v lázeňském kotli v koupelně. Je nadšená z právě vylíhlých kuřat a miluje tvarohové koláče!
Včera jsme proto udělali lehké jídlo, pouze domácí celozrnné těstoviny s lehkou omáčkou ze Skyru s medvědím česnekem, zeleným a růžovým pepřem, provensálským kořením a sušenými rajčatovými floky. Rozhodně rychlé a lehké jídlo na poslední dva teplé dny před deštěm.
Pokud netušíte, co je to skyr, vězte, že je to nízkotučný, ale hustý a krémový jogurt, který je znám především ve Skandinávii. Dnes se do něj ovšem můžete poustit i sami doma, stojí to za to! Zde je kompletní návod.