Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

DSCN7936Máme tu veselo, tudíž není čas se moc rozepisovat. Claire je skvělá pomocnice, zatím vůbec nejlepší, co jsme měli. První dva dny si okoukla, co a jak děláme a pak to začala dělat místo nás. Ideální! Pleje, sází, sklízí ze stolu, dává na stůl, vypráví nám klišé o Francii a nekompromisně vyžaduje, aby si o to, co od ní děti chtějí, řekli anglicky. Překládá dětem francouzský tlustý komix Asterixe do angličtiny, dostala od Elišky prknem po obličeji, ale hrdinně to zvládla a také hned od rána nevyžaduje topení v lázeňském kotli v koupelně. Je nadšená z právě vylíhlých kuřat a miluje tvarohové koláče!

Včera jsme proto udělali lehké jídlo, pouze domácí celozrnné těstoviny s lehkou omáčkou ze Skyru s medvědím česnekem, zeleným a růžovým pepřem, provensálským kořením a sušenými rajčatovými floky. Rozhodně rychlé a lehké jídlo na poslední dva teplé dny před deštěm.

Pokud netušíte, co je to skyr, vězte, že je to nízkotučný, ale hustý a krémový jogurt, který je znám především ve Skandinávii. Dnes se do něj ovšem můžete poustit i sami doma, stojí to za to! Zde je kompletní návod.

DSCN7871

Přidejte komentář