Jsou mraky kedluben !!! Chystám se zavařovat, kvasit, ale není od věci taky ještě
něco z nich uvařit. Dnes úplně obyčejná kedlubnová pomazánka, která je ale dost přívětivá tím, že je z čerstvé – nijak tepelě neupravené kedlubny, je rychlá, dá se udělat v mnoha variacích a já jsem dnes udělala dvě varianty, pro každého z nás jednu. Jednu s olejem a jednu bez něj. Dělám si očko pro případnou konzumaci nějaké domácí zmrzliny :-))).
Suroviny: 2 střední kedlubny, 1 cibule, stroužek česneku, lžíce sojové omáčky, lžíce hořtice, 3 lžíce kečupu, sůl, pepř ,sladká paprika , tabasco, a (2 lžíce oleje)
Kedlubnu je třeba oloupat, nastrouhat na hrubším struhadle. Poté do ní přidat nakrájenou cibuli na plátky, česnek utřít a přisypat všechno koření,pár kapek tabasca, sojovou omáčku, hořtici a kečup. Vše řádně rozmíchat a nakonec případně přidat či nepřidat olej. Obě varianty jsou chutné, přiznávám, ta s olejem je chutnější :-)))
Směs je výborná na celozrnný chleba, na housku i jen tak :-)) a s mátovým čajem ……
Včera jsem udělala jako pomazánku, byla spokojená, ale po pravdě řečeno ne nějak strašna nadšená. Taky jsem neměla po ruce tolik koření a dochucovadel, možná proto. Dneska jsem ale zbytek přimíchala do už hotového květáku s vajíčkem a bylo to výborné!! Tak takhle já zacházím s vašimi recepty :). A jak jsem dneska „upravila“ vaši cuketovou buchtu – tu byste nepoznala :). Mně se ale skvěle hodila na dobrání všemožných surovin. Díky.
Helčo přesně tak. Kedlubna je fajn, ale bez koření je taková mdlejší.Předevčírem mi zbyla majonéza a kedluben je dost, tak jsem nastrouhala kedlubnu, přidala majonézu, sůl, hodně koření, hodně cibule a mně to připomínalo falešného humra, ale je pravda, že jsem humrovou pomazánku už 14 let nejedla :-)))