Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Krásně roste zahrada, je velké množství hrášku a dýně o sobě dávají znát velmi jasně. Nejen obrovskou plochou, kterou pokrývají na všech stanovištích listy, ale také krásnými květy. Dýně má však nejen samčí, ale i nádherné květy samičí, jasně rozeznatelné. Samičí jsou spojené s jasným plodem, i když sebemenším, samčí pak vévodí dlouhému stonku.  Není nic jednoduššího, než tyto samčí květy otrhat, vyklepat případný hmyt, odstranit stonek,  ale i zelený zákrov, který pokud se neodstraní, je při vložení do úst velmi hořký.  Zbydou tedy jen samotné květy, které se rozloží buď na jeden plátek, nebo se obalí zavřené jako dvojplátek.

Obaluji v těstíčku, které udělám z dvou vajec, trochy mléka, soli a mouky. Mouky tolik, aby těstíčko bylo husté, neteklo. Květy se obalí tedy v těstíčku a vkládají do rozpáleného oleje. Podávám s čerstvým orestovaným hráškem a uvařeným bramborem. Jsou výborné. A protože je květů opravdu mnoho, určitě se dostane příště i na plněné květy a květy v salátu. Tam jsou vůbec nejhezčí :)

10 Odpovědi to “Smažené květy tykví”

Přidejte komentář na Hanka Kl.