Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

09db9a1f93_95395981_v1Máme lenivý podzim a přesto mírně hektický. Nenecháváme se však ovlivnit. Peripetie s excelem, kde se mi sice zdaleka nepodařilo naformátovat vše k obrazu svému – ale učím se stále nové a nové funkce, závorky, matice a všechny ty potvory, které excel obsahuje, přešly a tak byl čas na další „úkol“. Předevčírem o půlnoci nám došel mail z našeho hostingu, že naší stránku musí odstřihnout, protože se jim neustále přihlašuje cron. Takže na nějaké včerejší  maily, proč jsme zatrhli tomu a té přístup jsem odpověděla, že se omlouvám, ale že jsem na tom zcela stejně, na nějaké jsem již rezignovaně neodpovídala, protože jsem se snažila zjistit, co je to opětovné přihlašování cronu, pak jsem cron php přejmenovávala, čímž jsem ho vyřadila z provozu, jak mi bylo z hostingu nařízeno a pak jsem se domluvili, že stránku znovu spustí, a že se uvidí. Zatím se tedy vidí, ale neslibuji vám, že se uvidí i nadále :-). Žádná infekce, podle vlastních zjištění na stránce není, je proskenovaná na infekci od A až do Z, ale bylo mi doporučeno, že pokud by se nevidělo, mám si najít programátora, a ten prý snad uvidí, kde se naskytla jaká chyba.  Žádného programátora neznáme, tudíž, kdyby se nevidělo, tak bude asi po žížalkách :). Ještě ráno jsem jim volala a oni pravili, že se uvidí během dopoledne. Je večer a stránka zatím funguje. Věřme, že bude i nadále, pokud jí odstřihnou, z poznávání excelu, včerejšího řešení příkladu, zda deesetikilové závaží zvednuté do metrové výšky a závaží, které nesu ve výši prsou metr, dává mi vykonat stejnou práci a po vysvětlování, co je to protonové číslo, vrhneme se na shánění nějakého šikovného programátora, co naší stránku proskenuje a najde problém. Proto také je zatím stažená fotogalerie, kterou znovu pověsíme, až budeme mít jistotu, že obrázky pana domácího nebyly právě ta bomba, která jim na hostingu dělá problém.

A taky se musím zmínit o tom, že někdy člověk skutečně žije v nějakých svých kruzích a vůbec neví, co se děje ve světě. Dnes jsem si přečetla titulek – „Zuby vyčištěné za 6 sekund? Umí to speciální kartáček!“. Hodnou chvíli jsem přemýšlela a nedomyslela, jak to myslí. Co je na tom objevného? U nás doma máme všichni kartáček, který vyčistí zuby za 6 sekund :)

Dneska jsme sebrali další zeleninu  a předevčírem jsem získala ohromné množství rebarbory a tak velmi prostý, ale chutný recept na637acedb51_95395983_v1

Obyčejnou kapustu se sýrem

Na tuto kapustu je třeba jedna středně veliká kapusta, 3 cibule, 2 veliké a silné řapíky rebarbory, 4 stroužky česneku, 8 malých naložených feferonek – kapičkovitých, máslo – asi 100g, tvrdý sýr na strouhání, pikantnější a snítka saturejky. Navíc ještě směs pepřů – zelený, bílý, černý a sečuánský. 

Nejprve si očistíme a omyjeme kapustu, rozpůlíme si jí na půlku a celou jí dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Mezitím si necháme rozpustit máslo, osmahneme na másle cibulku, nakrájenou na plátky, oloupanou rebarboru, nakrájenou na kostičky — mimochodem – rebarbora se anglicky řekne „Rhubarb“ – myslíte si, že česká „Rebarbora“ je fonetická odvozenina? a na plátky nakrájený česnek. Vše za stálého míchání hezky osmahneme. Přidáme celé malé feferonky a necháme, aby směs „chytila“ trochu barvu.

Jakmile je cibulka nazlátlá, ale velmi jemně a rebarbora je měkká, vyjmeme z vody a necháme okapat uvařenou, měkkou kapustu – celou půlku. Celou půlku vložíme na talíř – každou půlku na jeden talíř a posypeme čerstě namletou směsí pepřů. Posypeme nastrouhaným sýrem. Celé dáme do teplé trouby nahřát, aby se sýr po kapustě hezky roztekl. Necháváme nahřát pouze malou chvilku.

Následuje posypání zeleninovou osmahnutou směsí a celé podáváme s bramborem. Není třeba již žádného dresingu nebo majonézy. Kapusta takto připravená je dostatečně šťavnatá.

Pokud se vám líbí tento zeleninový recept, podívejte se na ostatní recepty ze zeleniny  jako e-knížka Zelenina z Kopce – čisté vařivo bez fotek, s proklikem na webovou stránku.09db9a1f93_95395981_v1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Odpovědi to “Jednoduchá kapusta s rebarborou a sýrem”

  • Klara:

    Zajímalo by mě, jestli používáte rebarboru v současnosti sklízenou? Já rebarboru sklízím jen do konce června, protože pak v ní údajně výrazně roste množství kysliny močové. Ani v zemích jako Rakousko a Německo, kde se vydatně konzumuje, ji cca od poloviny července už v podstatě nekoupíte.

    • Moc zdravím, jsem ráda, že odpověděla Inka. Já se jen přidávám s troškou, proč se rebarbora pravděpodobně sklízí jen do července a hlavní důvod, proč se i rozčiluje doma pan domácí, když jdu na plnivo do knedlíku po létě je, že prý je pak příliš slabá další rok. Prý podotýkám. Nevím to jistě.

  • Jana:

    Kláro, víš že máte nominovaný blog na blogerku roku? http://www.blogerkaroku.cz/nominovane-blogy

  • Katka:

    Napište nám, programátora máme. :-) Alespoň se odvděčíme za pobyt holek v září a všechny mlékorady.

    • Katko, jste hrozně milí, díky moc, opravdu. S dětma, to ani náhodou, byly super, byly skvělé holky a děti se zase těší na příště, až nebude zima a budou mít kde spát :)). Třeba se odváží už i kluci.
      díky, poslala jsem mail. K.

Přidejte komentář na Jana