Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Tak co, jak to máte a co děláte, když vám takhle zbyde 40 vyzrálých hermelínů a několik litrů šlehačky? Právě toto se mi tento týden nepěkně stalo a tak přináším vlastní malý speciál na hermelín a šlehačku, každý samostatně. Hermelín byl vyráběn za účelem hermelínu. Jen se to trochu nashromáždilo. Šlehačka byla ze smetany ušlehána za účelem výroby másla, ale máslo tento týden ne a ne a ne, takže nezbylo, než jí zpracovat tak, jak je. Kdo mi tu provokaci (sic pravdivou) promine, budu ráda, když napíše svůj vlastní recept, jak na přebytek těchto dvou základních surovin.

Když zbyde hermelín, každý  má svůj vlastní osvědčený recept, co s ním. U nás je to klasický smažák. Vajíčko, mouka, strouhanka, sůl, česnek, majonéza a brambory. Nic víc není třeba, snad jen malá rada, že smažák je třeba vkládat do zcela rozpáleného tuku.

Když už je přesmažákováno, přichází na řadu hermelín nakládaný a to na jakýkoli vlastní způsob. Vřele doporučuji jako malou pomůcku Velkou sýrovou nakládačku .

Na nakládaný hermelín také netřeba navádět, potřeba jsou hermelíny, koření, olej.

 

A jako poslední jasná rychlovka, hermelínová pomazánka s nakládanou kapií a šrotovým chlebem.

3 komentáře to “Hermelínový speciál”

  • avatar Petr:

    Prosím, můžu se Vás zeptat jaké odrůdy jsou ty přílohové brambory na snímku? Jsou krásně žluťounké! Rád se inspiruji na vašem blogu. Děkuji!

  • avatar Bohunka:

    Milá Klárko,to bych někdy chtěla zažít, aby mi zbylo 40 hermelínů a několik litrů šlehačky:-))
    Hospodařit byl vždy můj sen, i když vím, jaká je to dřina, holt nemáme tu prostor, tak aspoň kousek zahrádky na mé zahradNIČENÍ(jak nazval manžel mé neustálé rytí trávníku na další záhonky) a mléko z automatu a různé domácí pokusy s pečením a mlékováním. Sýrů se stále bojím, jednou mi nevyšly syrečky a od té doby jen jogurtuju a na výrobu sýrů chodím smutně koukat k vám.
    Napadlo mě, když máš takové přebytky, co je nabídnout? Snad se pošta pochlapí a do dvou dnů bych je snad mohla mít doma, myslíš, že by nepřežily v tomto chladném počasí? Domácí musí být nesrovnatelně lepší než kupovaný. Ráda bych odkoupila, to myslím vážně.
    Třeba příště..
    Díky za kupu inspirace a receptů.
    Krásné dny.
    Bohunka

Přidejte komentář