Iva píše, že na smažené ricottové koblížky je třeba
500 g ricotty (nebo tvarohu)
500 g hladké mouky
3 vajíčka
4 lžíce cukru(dala jsem míň)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
Umícháme těsto, vytvoříme kuličky (můžeme i vykrajovat lžičkou), smažíme v oleji a nakonec obalíme ve skořicovém cukru. Jsou velmi jemné, nadýchané, vypadají jako kynuté, ba přímo kynuté v chladu, s velkými oky uvnitř. Jejich velikost cca velká polévková lžíce nebo půlka dlaně.
Super, už vím na co vždy spotřebovat ricottu a chutně. :D
Udělala jsem z tvarohu a celozrnné mouky a je to teda mňamka :-) Navíc jednoduché a rychlé – takže geniální :-) Díky moc!
Už je chroupeme, koule :-)
Poznámka k receptu : dávku vynásobit počtem strávníků :-)
Katka
Tak to mě těší, že chutnají :) U nás se právě peče koláč s ricottou a meruňkami, sypaný mandlemi, taky dobrý :)
Jen drobná reakce na tuto pochoutku, na Moravě se nesmaží ale pečou v troubě, dělají se z kynutého těsta a plní se tvarohem, sypou drobenkou a říká se jim Vlčnovské koláčky a jsou opravdu vynikající. Sám si je dělám též z ricotty.