Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Nejbližší program:

    • 25.1. Pardubice – VYPRODÁNO
    • 1.2. Polička  (přihlášení zde)
    • 8.2. Náchod-  VYPRODÁNO
    • 22.2. 2020  13:00 Světice u Prahy přihlášení zde   poslední volné místo
  • 23.2.2020 9:00 Světice u Prahy – přihlášení zde
  • 23.2.2020 12:00 Kuřim u Brna – přihlášení zde
  • 7.3. croissanty a sladké Náchod – přihlášení zde
  • 14.3. Znojmo  soukromý kurz – přihlášení zde
  • 28.3. Náchod-  Croissanty a sladké pečivo – přihlášení zde
  • Vlastní datum – objednat u sebe kurz (email my@conovehonakopci.cz)

Po uspořádání několika kurzů v Pecce v Náchodě a ve Světicích u Prahy jsem zjistila, že konzultace o průběhu pečení, chybám, možnost vidět celý proces pečení kvasového chleba má pro lidi, kteří na kurz přijeli, smysl. Častokrát nastala situaci, kdy si dotyčný uvědomil, že problémy při výrobě jsou způsobeny chybou či nepřesností, o které vůbec netuší, tedy ani netušil, že by jí měl vůbec řešit.

Uvědomila jsem si, že lidé se díky kurzu dozvídají drobnosti, které jsou pro ně vhodné, když je vidí na vlastní oči a to především

  • průběh celého procesu pečení kvasového chleba
  • doplnění nejasností, při kterých doma tápou
  • správná volba ošatek
  • přesné dohledání chyb, které se jim při pečení stávají
  • možnost vidět na vlastní oči správnou konzistenci těsta a vyzkouet si jí přímo při hnětení
  • seznámení se s mlýnkem na obilí, obilím a moukami

Proto jsem se rozhodla k nabídce dalšího pořádání kurzů.

Náplň kurzu

Kurz je vždy jednodenní, je vhodný pro začátečníky i pokročilé (vždy domluvíme) a jeho náplní je:

  • seznámení s různými druhy mouk, celozrnnými i konvenčními, s kamenným mlýnkem na obilí,  řádně probereme záludnosti různých druhů mouk
  • seznámení s kvasem, založení, používání a uchování kvasu
  • celý průběh pečení chleba, tedy seznámení se všemi fázemi pečení cihly i bochníku
  • vysvětlíme si velmi podrobně, čemu se při pečení chleba vyvarovat
  • každý si své těsto vyhněte, nechá vykynout, naučí se ho stáčet do bochníku i do formy
  • vždy na kurzu ukážeme sázení do trouby a pečení jak bochníku, tak cihly
  • každý si svůj vytvarovaný bochník v ošatce odnese domů, kde si ho upeče

Jak bude kurz probíhat?

    • Kurz bude dle domluvy dlouhý cca 5 h
    • Na začátku setkání se seznámíme s moukami, kvasem a základní teorií
    • Každý dostane do své mísy kvas připravený ze zákvasku a poté začneme se samotnou přípravou chleba, jak cihlového, tak bochníku
    • Před hnětením bude mít každý možnost vybrat si, zda zadělá bochník či cihlu, čím ho ochutí, zjistí, jaký vliv bude mít na finální výrobek jaká mouka atd.
    • Během práce si ukážeme na předpřipravených bochnících různé fáze pečení, včetně upečení připraveného bochníku (celozrnný pšeničný, žitný i z klasické konvenční mouky)
    • Své vlastní těsto dovedeme do fáze kynutí v ošatce nebo formě, kterou si odneseme i s těstem domů, doma následně bochník či cihlu upečeme

Co vše na kurzu získáme?

  • Především vědomosti a praktické dovednosti
  • Možnost podrobně konzultovat chyby při pečení a práci s těstem či kvasem
  • Možnost vidět mletí mouky na kamenném mlýnku a možnost pracovat s celozrnnou moukou
  • Kvas, který si odneseme domů
  • Bochník nebo cihlu připravenou k upečení
  • Kávu, čaj, čerstvý chléb a něco na chléb k zakousnutí

 

Jak se domluvit na pořádání kurzu u vás

Na pořádání kurzu se lze domluvit na e-mailu my@conovehonakopci.cz nebo hadasova.klara@gmail.com.

Pro kurz je třeba prostor, ve kterém se bude moci pohybovat pohodlně více lidí, lze i domácí prostředí s větší místností. Pro majitele prostoru kurz zdarma. Po domluvě data kurzu můžeme volná místa na vašem kurzu nabídnout i na naší stránce dalším zájemcům, kteří by se chtěli kurzu zúčastnit.

Pečicí trouba výhodou (můžeme zajistit i vlastní),mlýnek s přírodním kamenem na ukázku přivezeme. Samotný kurz lze uspořádat ve všední den i o víkendu, začátek může být v dopoledních i odpoledních hodinách.

Vhodné pro teambuildingové akce a pro „Rodinné dny“. Na vyhlášené kurzy lze získat dárkový certifikát.

Cena kurzu 990 Kč (minimální počet 10 osob + 1 organizátor, optimální počet  13 lidí) Platba kurzu se uskutečňuje zde.

 

Reference na kurzy

Galerie chlebů, které si upekli účastníci kurzu po návratu z těsta připraveného na kurzu

Dobrý den, Děkuji Vam za včerejšek ve Světicich. Bylo to prima. Myslím, že mě i panu Z. se výsledek povedl max. Já ten svůj nakonec dělal na rozpálené žulové desce. Neprasknul nikde, však vele bubliny v chlebu ~ nebyly. Chuťově je skvělý a bavilo mne to. Dekuji.

 

Dobrý den, chtěla jsem ještě jednou moc a moc poděkovat paní Klarce, jejímu manželovi a sestře za krásný kurz pečení chleba. I když už se nějaký ten čas pokouším o vlastní výtvory, zatím jsem stále nedosáhla na ten vláčny, mekoucky chléb s krupavou kurcickou 🙈Po dnešním veřejném odhalení mnou pachanych chyb, jsem ovšem opět v naději v lepsi zítřky. Posílám upečený chléb zadelany na kurzu a tesim se na své další pokusy, snad budou s nově nabytymi vědomosti úspěšnější 🙏 DEKUJI 😊

 

Dobrý den Klaro, Zde posílám foto chleba, který jsem si u vás na kurzu v Pecce ukoulela:-) Chuťově vynikající, pěkne nafouknuty. Uprostřed měl maly brousek, ale za to muzu sama, nenechala jsem asi dost nahrat plech. Dekuji za příjemne strávený čas, nacerpala jsem spoustu novinek a rozklicovala své dosavadní chyby. Jste velmi inspirativní žena, děkuji za to. Preji Vám klidny adventní čas a spoustu povedených bochniku!:-)
Děkuji,super akce a pro mne ,ponaučení za svých chyb.Vodu jsem v troube nenechala a hle ,výsledek se dostavil.Děkuji Kláře za radu a spousty vychytávek.Bylo to moc fajn a těším se na další akci. Na fotce chléb z kurzu👍😉🙂
Klaro, díky moc! Jsem moc ráda, že jsem navštívila váš kurz, spoustu věcí  mi zapadlo do sebe a moc se těším na nějaký další, pokud opět uspořádáte!

 

Kláro, kvásek od Vás maká jedna radost. Chleby (šišky), které peču 2 na plechu, tak málem odpochodovaly. Syn odjíždí a může mít pouze jedno zavazadlo. To už se mu toho moc nevejde 🤣, ještě kynou vánočky. Ještě jednou moc děkuji. Pěkný víkend.

 

Dekujeme moc, bylo to opravdu bajecne. No a ten chleba, to je proste parada. Vrele doporucuji :-)

Přidejte komentář

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

Osobní údaje

Advertising

Analytics

Other