Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Nejbližší program:

22.2. 2020  13:00 Světice u Prahy přihlášení Uvolněné místo

23.2.2020 9:00 Světice u Prahy – přihlášení Poslední volné  místo

23.2.2020 12:00 Kuřim u Brna – VYPRODÁNO

7.3. croissanty a sladké Náchod – VYPRODÁNO

29.3. Hronov – přihlášení zde

14.3. Znojmo – vyprodáno

22.4. Hronov – přihlášení zde

1.5. Beskydy – přihlášení zde

9.5. Milovice u Nymburka – přihlášení zde

Vlastní datum – objednat u sebe kurz (email my@conovehonakopci.cz)

Po uspořádání několika kurzů v Pecce v Náchodě a ve Světicích u Prahy jsem zjistila, že konzultace o průběhu pečení, chybám, možnost vidět celý proces pečení kvasového chleba má pro lidi, kteří na kurz přijeli, smysl. Častokrát nastala situaci, kdy si dotyčný uvědomil, že problémy při výrobě jsou způsobeny chybou či nepřesností, o které vůbec netuší, tedy ani netušil, že by jí měl vůbec řešit.

Uvědomila jsem si, že lidé se díky kurzu dozvídají drobnosti, které jsou pro ně vhodné, když je vidí na vlastní oči a to především

  • průběh celého procesu pečení kvasového chleba
  • doplnění nejasností, při kterých doma tápou
  • správná volba ošatek
  • přesné dohledání chyb, které se jim při pečení stávají
  • možnost vidět na vlastní oči správnou konzistenci těsta a vyzkouet si jí přímo při hnětení
  • seznámení se s mlýnkem na obilí, obilím a moukami

Proto jsem se rozhodla k nabídce dalšího pořádání kurzů.

Náplň kurzu

Kurz je vždy jednodenní, je vhodný pro začátečníky i pokročilé (vždy domluvíme) a jeho náplní je:

  • seznámení s různými druhy mouk, celozrnnými i konvenčními, s kamenným mlýnkem na obilí,  řádně probereme záludnosti různých druhů mouk
  • seznámení s kvasem, založení, používání a uchování kvasu
  • celý průběh pečení chleba, tedy seznámení se všemi fázemi pečení cihly i bochníku
  • vysvětlíme si velmi podrobně, čemu se při pečení chleba vyvarovat
  • každý si své těsto vyhněte, nechá vykynout, naučí se ho stáčet do bochníku i do formy
  • vždy na kurzu ukážeme sázení do trouby a pečení jak bochníku, tak cihly
  • každý si svůj vytvarovaný bochník v ošatce odnese domů, kde si ho upeče

Jak bude kurz probíhat?

    • Kurz bude dle domluvy dlouhý cca 5 h
    • Na začátku setkání se seznámíme s moukami, kvasem a základní teorií
    • Každý dostane do své mísy kvas připravený ze zákvasku a poté začneme se samotnou přípravou chleba, jak cihlového, tak bochníku
    • Před hnětením bude mít každý možnost vybrat si, zda zadělá bochník či cihlu, čím ho ochutí, zjistí, jaký vliv bude mít na finální výrobek jaká mouka atd.
    • Během práce si ukážeme na předpřipravených bochnících různé fáze pečení, včetně upečení připraveného bochníku (celozrnný pšeničný, žitný i z klasické konvenční mouky)
    • Své vlastní těsto dovedeme do fáze kynutí v ošatce nebo formě, kterou si odneseme i s těstem domů, doma následně bochník či cihlu upečeme

Co vše na kurzu získáme?

  • Především vědomosti a praktické dovednosti
  • Možnost podrobně konzultovat chyby při pečení a práci s těstem či kvasem
  • Možnost vidět mletí mouky na kamenném mlýnku a možnost pracovat s celozrnnou moukou
  • Kvas, který si odneseme domů
  • Bochník nebo cihlu připravenou k upečení
  • Kávu, čaj, čerstvý chléb a něco na chléb k zakousnutí

 

Jak se domluvit na pořádání kurzu u vás

Na pořádání kurzu se lze domluvit na e-mailu my@conovehonakopci.cz nebo hadasova.klara@gmail.com.

Pro kurz je třeba prostor, ve kterém se bude moci pohybovat pohodlně více lidí, lze i domácí prostředí s větší místností. Pro majitele prostoru kurz zdarma. Po domluvě data kurzu můžeme volná místa na vašem kurzu nabídnout i na naší stránce dalším zájemcům, kteří by se chtěli kurzu zúčastnit.

Pečicí trouba výhodou (můžeme zajistit i vlastní),mlýnek s přírodním kamenem na ukázku přivezeme. Samotný kurz lze uspořádat ve všední den i o víkendu, začátek může být v dopoledních i odpoledních hodinách.

Vhodné pro teambuildingové akce a pro „Rodinné dny“. Na vyhlášené kurzy lze získat dárkový certifikát.

Cena kurzu 990 Kč (minimální počet 10–13 osob + 1 organizátor, záleží na prostoru a místě v republice) Platba kurzu se uskutečňuje zde.

 

Reference na kurzy

Kde jsme všude byli?

 

Galerie chlebů, které si upekli účastníci kurzu po návratu z těsta připraveného na kurzu

Reakce na kurzy zde.

Diskuze nad chlebemi i kurzy také na fb skupině Domácí pekař.

Budeme  moc rádi za váš komentář ke kurzu, jak se vám na kurzu líbilo? Splnil vaše očekávání? Moc děkujeme za čas  trávený s vámi a těšíme se moc na další!

Přidejte komentář

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

Osobní údaje

Advertising

Analytics

Other