Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Anketa k mlékaři
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter
Login

Register| Forgot Password?

Na této stránce lze zakoupit knihu Domácí mlékař s podtitulem

„jak přijít vlastním přičiněním k mléčným produktům“.

 

Kniha Domácí mlékař

Kniha Domácí mlékař

Tuto knihu jsme napsali a vlastním nákladem vydali na základě vlastní potřeby mít hezky pohromadě receptury na výrobu velkého množství mléčných produktů a také poté, co se začaly množit dotazy po knize těch, kteří si stáhli e-knížky na ostatní, nemléčné recepty. Kniha Domácí mlékař by nikdy nevznikla bez podpory pana domácího, bez neuvěřitelné práce Petry a Lucie, které se zasloužily o grafickou a jazykovou úpravu a především bez všech, kteří navštěvují tuto naši stránku. Právě interakce se všemi, kdo se na stránku vracejí a jsou ochotni se podílet na jejím chodu tím, že sdílí své vlastní zkušenosti s výrobou domácích mléčných výrobků, ať již se jim daří či nedaří, je živnou půdou pro vznik takové knihy, jakou je Domácí mlékař.

Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře,

provede každého výrobou velkého množství mléčných produktů. Najdeme v ní recepty na mléčné výrobky, které běžně konzumujeme – tvaroh, jogurt, kysaná mléka, máslo, ale i na složitější výrobky. Na své si přijdou nejen zapálení nadšenci, kteří věnují mlékaření mnoho času, ale také ti, kdo si nechtějí pořídit žádné dojné zvíře, mléko si kupují a přesto by si rádi vyrobili doma tvaroh, jogurt, máslo a celou řadu jednoduchých sýrů.

Náhled do obsahu knihy:

A zde náhled na článek uvádějící knihu do oběhu, včetně komentářů. Na této stránce lze vidět recepty z knihy v praxi.

Pokud si budete chtít knihu objednat, stačí vyplnit do následujícího formuláře jméno, adresu a počet knih, které objednáváte.

Cena knihy je 250,-

              +

 

Cena poštovného je

  1. v případě objednávky 1 – 2  ks knih      70 Kč převodem na účet předem (112 Kč na dobírku)
  2. v případě objednávky 3      ks knih      90 Kč převodem na účet předem (176 Kč na dobírku)
  3. v případě objednávkiy 4 a více knih    130 Kč Převodem na účet předem (176 Kč na dobírku)
  4. 10 a více  knih                                           145 Kč Převodem na účet, na dobírku nelze.

(Knihu zasíláme také na Slovensko a ostatních států Evropy, platba poštovného je bohužel vyšší. V případě 1 knihy 168

Kč, v případě 2 knih 248 Kč, v případě  3 a více knih 370,- zasílání do zahraničí zasíláme zásilku pouze po platbě předem na účet, knihu je ale možné zakoupit také přímo na Slovensku – zde).

Veškeré pokyny k platbě budou odeslány co nejdříve po obdržení objednávky (a protože je venku nyní již hezky a mnoho práce, očekávejte e-mailovou zprávu s pokyny k platbě ve večerních hodinách). Děkujeme, že akceptujete e-mailovou komunikaci.  analfabet@conovehonakopci.cz

 

Počet knih (vyžadováno)
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Způsob platby (vyžadováno)
 Předem na účet Na dobírku

Vaše jméno (vyžadováno)

Vaše příjmení (vyžadováno)

Doplňující údaje

Ulice (vyžadováno)

Číslo popisné (vyžadováno)

Město (vyžadováno)

Směrovací číslo (vyžadováno)

Země (vyžadováno)
 CZ Slovensko Jiná -napsat do poznámky

Vaše telefonní číslo-volitelné, vhodné pro situaci, když je chyba v e-mailu

Váš email (vyžadováno)

Vaše zpráva pro nás, pokud chcete něco doplnit k objednávce

 

 

 

Grafická úprava Petra Štípková………. v případě zájmu o grafické práce se obraťte na PETRA_STIPEK@volny.cz
Textová redigace Lucie Dastlíková …. .v případě zájmu o redigaci textu se obraťte na lachta.n@seznam.cz

       Co o knize píší ti, co si jí pořídili:

 

Začala jsem s recepty, které jsem sbírala na internetu.Někdy se „zadařilo“, jindy ne. Až po zakoupení Domácího mlékaře, se velmi daří. Za vydání knihy jsem Vám velmi vděčná!!!
Dagmar Kostelecká
Opravdu skvělá „plnotučná kuchařka“!V současnosti maják v mlze!
Opravdu skvělá „plnotučná kuchařka“!V současnosti maják v mlze!
Velice podnětná, milá, přehledná a informacemi nabitá kniha.

 

Recenze na Zkvašeno

Recenze na Zkvašeno


 

 

Když budete mít chuť, dejte nám zpětnou vazbu.

60 Odpovědi to “Kniha Domácí mlékař”

  • avatar MichalD:

    Dobrý večer,

    je možné tuhle knihu koupit v elektronickém formátu?

    Děkuji, Michal.

  • avatar Janka:

    Díky za knihu moc zajímavá objednávám ještě jednu pro kamarádku .

  • avatar Martinam:

    Dobrý den Kláro, nějak nemohu najít můj minulý komentář, natož odpověď na něj. Dostala jsem Vaši knihu Domácí mlékař, a i když jsem ji objednala na dobírku, pošťák nic zaplatit nechtěl. Někde se tedy stala chyba, já Vám dlužím za knihu i poštovné a budu ráda, když mi dáte vědět, jak to mám uhradit. Děkuji. Martina

  • Moc děkuji za knížku, přišla neskutečně rychle. A po prvním začtení, nechápu jaktože se mi podařilo vyrobit první sýr.. protože jsem dneska zjistila, že teploměr měřil úplně jinou teplotu,, takže sýření proběhlo při cca 50 stupních,ale výsledek byl luxusní :) tak teď už vůbec nevím :)

    • Děkuji moc, právě proto je pro mě nejdůležitější součástí knihy formulář na zápis vlastní výroby :). Člověk nikdy neví, co a z jaké výroby mu bude chutnat a proto je ideální si vše psát. Netoužit po sýru nějakého jména, ale své no name sýry si prostě pečlivě uložit a pokud jsou to fakt ty naše nej, opakovat je tak, jako jsme vyrobili ty, co nejvíce chutnaly. To je pro mě základ. Co se týká vysoké teploty, pokud teploměrr neměřil přesně, je možné, že to nebylo přesně 50. Jsou situace, kdy i pravidla, která platí v 90 % případů neplatí. Například v mlékárnách také pasterují při mnohem vyšších teplotách, než to zvládneme my doma, vzhledem k jejich dalšímu ošetření mléka atd.

      Přeji vám hodně dalších zdarů při domácím zpracování mléka a ať se daří a stále vás to baví, hezký večer.

  • avatar Majka:

    Ahoj dnes jsem obdržela výtisk domácího mlékaře. Objednala jsem si jej 13.1., dnes už jsem začtená do poloviny a zítra budu zkoušet svůj první sýr se syřidlem. Vaše kniha je poklad děkuji

  • avatar pop:

    Krásný den všem!!
    Mohl by prosím někdo poradit ,jak na dvouplísňový sýr?

    Dělám Camemberty,,Stilton.Nivu..,ale nějak nevím jak ,,bezpečně skloubit receptury ,,povrcháku a modrého vnitřňáku,,

    Za radu ,případně recept…moc díky!!!

  • avatar Petr:

    Dobrý den!
    Chci se zeptat jestli je tato kniha k sehnání v některém pražském knihkupetví nebo ji lze objednat a někde osobně vyzvednout.
    Děkuji za odpověď a přeji hezké prožití Vánoc.

    • Petře zdravím, v knihkupectví není, ale lze ji objednat a do poznámky připsat, že byste si ji rád vyzvedl v Průhonicích. To je možné. Já vám pak napíšu mailem vše potřebné. Hezkou dobrou noc.

  • avatar Jindřiška Hyská:

    Dnes jsem obdržela knížku,Domácí mlékař. Moc děkuji za brzké poslání.Hned jak bude chvilka,začnu študovat.
    Děkuji.
    Přeji Vám, ať se daří !!!!!!

  • avatar Pavla P:

    Dobrý den,
    Kláro vaše kniha to je jako detektivka, nejdříve jsem ji shltla jedním dechem a teď si užívám zápletek, které mají úžasné rozuzlení. Moc děkuji.

  • avatar Soňa:

    Zdravím na kopec!

    Děkuji za Domácího mlékaře. Skvělá práce! Doporučuji všem začínajícím i pokročilým domácím zpracovatelům mléka.

  • Já mlíko nepiju, tak obsah nedocením…ale posílám jedno velké aaaach nad tím, jak knížka vypadá!:)

  • avatar TerezaF:

    Po dlouhé době jsem měla trochu volného času a tak jsem vyrazila na conovnehonakopci. Už dávno mě trápil fakt, že náhodou stránky zrušíte a já budu bez tolik potřebných informací o výrobě sýrů. Chystám se tedy, že začnu poctivě recepty přepisovat a ono ejhle! Knihu už mám doma a jsem moc vděčná za ušetřenou práci, poskytnuté těžko nabyté zkušenosti a znalosti, a též za polopatě sepsaný manuál k výrobě mléčných produktů. ;)
    Děkuji a přeji zdravý dobytek, děti i zahrádku.

  • avatar Dája:

    Dobrý den.
    Moc děkuji za knihu Domácí mlékař. Včera přišla a jsem z ní nadšená. Už dlouho jsem hledala nějakou knihu, kde by byly pěkně popsány recepty na různé sýry a konečně jsem našla. Už se nemůžu dočkat odstavu kůzlat, až bude mléka dostatek a já se budu moci pořádně vyřádit mlékařením.
    Ještě jednou dík a přeji ať se daří!

    • Prima že dorazila v pořádku. V tomto nás Česká pošta docela potěšila, pokud neudělám nějakou chybu já, většinou ji doručí do druhého dne. Těším se na zkušenosti a krásný večer, K.

  • avatar Petr H.:

    Dobrý den,
    rádi bychom Vaši ojedinělou knihu Domácí mlékař poslali dceři k narozeninám, je na farmě v kanadské Victorii a také tam zkouší různé produkty z mléka, jistě by jí Vaše kniha v mnohém pomohla. Je třeba si knihu objednat u Vás „Na kopci“ nebo ji lze někde zakoupit v Plzni a okolí?
    Děkuji za Vaši odpověď.
    Petr

    • @Petr H.: Hezký den, zdravíme Vás. Bohužel, knihkupci nyní berou vesměs z celostátní knižní sítě, ve které ale vědomě nefigurujeme a nekontaktují nakladatelství mimo tuto síť, i taková výrazná, jako je naše :). A tak si o knihu napsalo poměrně málo knihkupců, v okolí Plzně bohužel žádné. Knihu můžeme poslat rovnou do Kanady, poštovné vychází bohužel 230 Kč. Jednalo by se o doporučenou zásilku. Hezký večer.

  • […] Kniha Domácí mlékař […]

  • avatar melicharka:

    Dobrý den,
    zdravím na kopec a děkuji za knížku,teď mě jí přinesla pošťačka.Je úžasná… Jsem začátečník,ale doufám,že se mě snad někdy podaří vyrobit „nějaký“ sýr.Moc se mě líbí vaše stránky a děkuji za ně….Jen tak dál :)))

  • avatar Dita Pichova:

    Dobry den v patek jsem objednava knihi ale na email nic nedorazilo. Ráda bych zaplatila ale nevim kam. Dekuji za odpoved

    • Dobrý večer, nám bohužel nepřišel vyplněný formulář a tak jsem ještě projela výstupy z formuláře a tam také není, možná nedošlo k úplnému odeslání na konci. Mohu vás požádat, že byste vyplnila ještě jednou prosím formulář? Děkuji a omlouvám se za komplikace. http://conovehonakopci.cz/?page_id=7724

  • avatar Zuzuliiienka:

    Dobrý večer, vaše knížka je jedním slovem úžasná. Pořád a pořád v ní listuju… Mlíčko zatím nemáme…až v srpnu, takže mám dost času na teoretickou přípravu :-D Moc moc děkuji za knížku.

  • avatar michuela:

    Dobrý den Kláro,
    i já Vám chci moc poděkovat za knížku, ale bohužel Vám ji nemůžu pochválit. Doma totiž někdy v září padla otázka co chci k vánocům a já řekla žádný kraviny, chci Mlíkaře. No a tak mi ho objednal Můj pan domácí a teď je ve skříni u ledu a mě svrbí ruce :O), ale odolám neb si nechci zkazit tu radost, až ho prvně otevřu. Já zapomněla, že mám ještě v říjnu svátek, takže jsem mohla k vánocům vymyslet nějakou kravinu a nechat si Mlíkaře nadělit k svátku (tady měl být smajlík, který tluče hlavou o zeď). No jestli to nebude dáno barvou mých přírodních blond vlasů. Každopádně pochvalu udělím až nastane ten správný čas, abych byla objektivní a ještě jednou díky. M.

  • avatar Hana:

    Díky za knížku, je skvělá. Téměř se neodvažuji, ale přesto se ptám: Zkoušeli jste při výrobě tvarohu syrovátku odtřeďovat? Je to mnohem rychlejší, než samovolné odkapávání. Pokud se chcete podívat, k čemu jste taky přispěli svojí knihou, tak posílám odkaz.
    http://napohodu.blogspot.cz/2014/11/tvaroh-domaci-aneb-jak-se-zilo-s.html

  • avatar Irena:

    Dobrý den, minulý týden mi bratr dovezl Vaši knihu i s vlastnoručním podpisem. Moc bych Vám chtěla poděkovat, máme taky malou kozí farmu a vyrábíme sýry. Zatím jenom čerstvé měkké, ale pokusíme se podle Vašich rad začít i s polotuhými sýry. Snad se nám bude dařit tak jako Vám. Přeji Vám stálou pohodu a až přijedu za bratrem na návštěvu, ráda bych se k Vám stavila osobně. Samozřejmně pokud Vám to bude vyhovovat. Irena

  • avatar Marcela Š.:

    Dobrý den,
    dnes mi dorazila Vaše kniha. Je úžasná. Není to tak dlouho co jsem se naučila zacházet s facebookem a tam jsem narazila na odkaz na Vaše stránky. Děkuji Vám za vaši práci a přeji mnoho úspěchů . Moc mi to pomáhá v mých začátečnických pokusech. Ještě jednou moc díky.

  • avatar Renatka:

    Děkuji za knihu, je super, i když…už si ji stačila „přečíst“ i moje dvouletá dcerka, takže už není jako nová, ale jako tříletá – ta kniha :-)
    Ještě jednou děkuji, tak rychle by to snad neposlali ani z nakladatelství…

    • Díky moc. To je jasný, použitá knížka je vždycky lepší, než úplně nová :), člověk se pak nebojí používat jí v kuchyni. A ona odešla přímo z nakladatelství :)

  • avatar Alena L.:

    Dobrý den,
    chtěla jsem poděkovat za rychlé zaslání knížky, už v ní ležím. i když jsem s praxí úplně na začátku..
    Moc Vám fandím, žijte a piště pořád tak dobře, jako dosud.

  • avatar Vendula M.:

    Děkuji za krásnou knihu a přeji hodně úspěchů.S pozdravem Vendula M.

  • avatar Jitka:

    Hezký večer na Kopec!
    Kniha dorazila a je naprosto úžasná! Máte můj veliký obdiv za takový sýrařsko-knižní počin určitě posledních několika desetiletí. Vaše stránky jsem objevila asi před dvěma roky a od té doby sem potichu nakukuji. Díky moc za vaše postřehy a zkušenosti, které takto sdílíte.
    Přeji vám všem krásný podzim.
    Jitka

  • avatar brikam:

    Dnes knížka dorazila a je úplně úžasná, můj sen o vlastní výrobě sýrů se zdá zase o něco splnitelnější :-) Moc děkuji a přeji krásný sýrařský podzim :-D

  • avatar Silvia:

    Prajem pekny dnik zo Slovenska:-),
    Chovame len kozicky, kravicku zatial neplanuje a tak robim druhym rokom a ucim sa robit syry z kozieho mlieka podla toho co kde aku informaciu najdem a na vlastnych chybach :-). Myslite ze by som vyuzila Vasu knihu, alebo je specialne pisana len pre spracovanie kravskeho mlieka. Mám na mysli ine pomery syridiel a inych latok,casy spracovania, zrenia a podobne :-. Pripadne neviete o nejakej dobrej knihe o vyrobe priamo kozich syrov ? :-)
    dakujem
    s pozdravom Silvia

    • Milá Silvie, určitě, kniha nejen, že obsahuje některé recepty přímo na zpracování mléka, ale celkově je psána pro všechny druhy mléka. KOpíruji vám komentář, co jsem dávala k úvodnímu článku domácího mlékaře na stejnou otázku. Krásný den

      klára:
      3.10.2014 (7.26) (Upravit)

      Milá Petro, nejlepší je asi parafráze paní docentky Šustové z Brna z fakulty. Když k ní někdo jezdí, říká mu – „nenaučím vás sýřit kozí, kravské, ovčí nebo jiná mléka, naučímm vás sýřit mléko“. A přesně o tom je ta knížka. Určitě tam jsou přímo recepty na kozí, ale hned v úvodu receptů mám psáno, že i když je nějaký sýr původně z mléka kozího, není problém vyrobit ho doma z kravského a opačně. Kniha je právě o pochopení rozdílu mezi jednotlivými druhy mléka. Vždy to bude trochu jiné, často měníte malinko postup, ale je to stále mléko a určitě je kniha variabilní pro všechny druhy mléka. Krásný den.

  • avatar Kateřina:

    Už jsem objednala teť budu čekat na zprávu a potklady k platbě. Děkují

  • avatar Kateřina:

    Potřebovala bych tu knížku jako darek do 19 .10. Přijde mi když si ji dnes objednám? Nebo dá se sehnat někde v obchodě?

    • Kateřino ano, pokud na dobírku, zítra vám ji zašlu, máme domluvenou větší dodávku do Prahy až po dotisku, takže ještě něco z ní mám. Pokud na účet, hned po připsání. Oboje by vám mělo dorazit do 19.
      hezký den

  • avatar Jana:

    Zdravím na kopec:-) Kláro objednala jsem dvě ale pokyny pro platbu přišli mailem na 320.- To by bylo prima ale tuším by mi to neprošlo:-)Takže jsem poslala 570.- a moc se těším…. krásný den:-)))

  • avatar jani:

    Knihy jste měli složit ne u kamen, ale někde u pošty, podle zájmu tam budete muset zas celou paletu odnosit :) Objednáno, pošlete je klidně, až budete mít čas. Moc vám fandím! ?)

  • avatar Erika Opravilová:

    Dobrý den,
    objednala jsem si 1 knihu,platim převodem,ale vygenerovali se vaše 2 maily se 2 různými variabilními symboly.

    • Milá Eriko, děkuji za pochopení, kdyby se právě generovaly, to by byla paráda – pravděpodobně bezchybná, ovšem generuji to já, a tak se stalo, že je vám omylem poslala dva. Nechala jsem ten první, 194 jsem smazala. Děkuji a přeji krásný den.

  • avatar Peter:

    Ahoj, vcera som objednaval a okrem emailu, podakovania, mi neprislo info o ucte, kde mam knihu zaplatit. Objednavam totizto na Slovensko…

  • avatar Ivana Lipnerová:

    Jen aby Vám ty výtisky stačily. :) Alespoň v mém okolí byl zájem až nečekaný a co pozoruji na Facebooku, tak tam také není mrtvo a nezájem. Blahopřeju!

    • Ivano, ano – i pro nás nečekaný a velmi příjemný. Počet výtisků je v rukou nakladatele, já jsem jen námezní síla :))

  • tak i když se to tváří, že objednat nejde, objednávka prošla, potvrdila se mailem, vzápětí dorazily instrukce k zaplacení. Je zaplaceno a až budete mít čas, tak se těším na balíček. Stačí do vánoc :)

Přidejte komentář

Scroll Up