Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Na této stránce lze zakoupit knihu Domácí pekař s podtitulem

„jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu“.

 

Tuto knihu jsme napsali a vlastním nákladem vydali na základě vlastní potřeby mít hezky pohromadě receptury na výrobu velkého množství celozrnného pečiva a také poté, co se začaly množit dotazy po knize těch, kteří si zakoupili dvojče knihy, totiž Domácího mlékaře. 

 

Kniha Domácí pekař by nikdy nevznikla bez podpory pana domácího (nakladatele), bez neuvěřitelné práce Petry a Lucie, které se zasloužily o grafickou a jazykovou úpravu, bez Jentliných ilustrací a především bez všech, kteří navštěvují stránku www.conovehonakopci.cz, kde byla původně většina receptů publikována. Právě interakce se všemi, kdo se na stránku vracejí a jsou ochotni se podílet na jejím chodu tím, že sdílí své vlastní zkušenosti s domácím pečením, ať již se jim daří či nedaří, je živnou půdou pro vznik takové knihy, jakou je Domácí pekař a za to jim velký dík.

Kniha je rozdělena do několika kapitol, viz foto obsahu: Obecná část, chléb, pečivo, sladké pečení, vady chleba, pečiva a moučníků.

V případě, že bydlíte v okolí Broumova či Police nad Metují, napište prosím před platbou soukromou zprávu k objednávce a můžeme se domluvit na osobním předání bez poštovného.

Kniha Domácí pekař, která má 400 stran, tištěných na recyklovaném papíře,

provede každého přípravou chleba, pečiva i sladkého pečiva a moučníků. Najdeme v ní recepty na chleby drožďové, kvasové, do formy i bochníky, různé druhy pečiva, sladké pečení rozdělené do tematických kapitol a na své si přijdou i ti, kteří si rádi přečtou vše potřebné o surovinách, které při pečení používáme i o postupech, které využíváme.

Náhled do obsahu knihy:

A zde náhled na článek uvádějící knihu do oběhu, včetně komentářů.

Pokud si budete chtít knihu objednat, stačí navštívit stránku našeho obchodu.

 

Grafická úprava Petra Štípková………. v případě zájmu o grafické práce se obraťte na PETRA_STIPEK@volny.cz
Textová redigace Lucie Dastlíková …. .v případě zájmu o redigaci textu se obraťte na lachta.n@seznam.cz
Ilustrace Jentl Hadašová….. v případě zájmu o ilustrování se obraťte na jentl@conovehonakopci.cz

Co o knize píší ti, co si jí pořídili:

 

 

DOMÁCÍ PEKAŘ Nová knížka Kláry Hadašové, která vznikla opět „Na kopci“, skvěle doplňuje její první trhák – Domácího mlékaře. Ten pro mě bohužel přišel pět minut po

dvanácté, protože tahle výborná knížka vyšla v době, kdy jsem už sama s mlékem skončila. Domácí pekař je neuvěřitelně obsáhlý a vyčerpávající soubor informací, pravidel i receptů, prostě všeho, co souvisí s domácím pečením. Najdete v ní i zajímavosti z historie, technologie, návody a tipy na pořízení pomůcek a podobně. Dozvíte se všechno o obilí, moukách, o kvasu, droždí, kypřidlech, tucích a všech ostatních surovinách, které se při pečení chleba, bílého pečiva i nejrůznějších moučníků používají. Podrobné návody a recepty jsou srozumitelné a polopatické, takže je pochopím i já. Klára dala do knížky velký kus sama sebe a zúročila roky práce a zkušeností, je to hotový poklad a tahle kniha bude rodinným stříbrem předávaným z generace na generaci, to vám garantuju. Všechny recepty jsou poctivé, chleba jenom zvoní, moučníky jsou řádně mastné a řádně sladké, toustové chleby jsou lahodné. Nenajdete tady žádné náhražky ani šizení a můžete se spolehnout, že oblizovat se bude i konzervativní část rodiny. Tahle knížka není moderní, tedy nenajdete v ní 30 receptů a stejný počet celostránkových vystajlovaných fotek drahého nádobí a rozsypaných semínek, je ale

nadupaná informacemi, a toho si alespoň já cením mnohem víc. Kláru ze srdce obdivuju, protože kde je ona pracovitá, jsem já líná, kde je pečlivá, jsem já netrpělivá, kde je systematická, jsem já chaotik. Je mým nedostižným vzorem :) Pokud máte chuť konečně se pustit do pečení vlastního chleba, nenajdete lepší publikaci. A i zkušeným pekařům rozšíří obzory a přinese spoustu nových a zajímavých informací. Klára si vydává knížky sama, takže pokud máte o knížku zájem, musíte napsat přímo jí, rozesílá ji poštou.

Přečíst další zde

 

 

 

 

Jedna odpověď to “Kniha Domácí pekař”

  • Michal:

    Moc dekuji, za vasi praci, za knihu domaci mlekar, je paradne napsana i to ze se snazite psat nejen recepty, ale seznamit s celym konceptem, verim ze pekar bude podobne veledilo, po precteni obsahu jasna volba, uz se mi zbihaj sliny :-)

Přidejte komentář