Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Dočkala jsem se a pekař je doma! Dvojče Domácího mlékaře, 400 stran na recyklovaném papíře, které nás provedou kompletním procesem výroby chleba, pečiva a sladkého z celozrnné mouky.

Kniha je koncipována stejně jako Domácí mlékař – nalezneme zde přes sto stran obecné části, které nás seznámí se surovinami i procesy potřebnými při pečení. Kniha je stejně jako Mlékař proložená historickými recepty a stránkami z pera domácích pekařů. Můžete se těšit na příspěvek od Šárky Škáchové – Gurmánky, od Juliany Fischerové – Maškrtnice, od Huga Hromase a Lady Horákové.

V knize nechybí rozsáhlá část zabývající se vadami chleba, pečiva i sladkých moučníků, rejstřík a samozřejmě samotné recepty, na které jste zvyklí z této stránky.

Knihu je možné zakoupit zde, na stránce www.analfabet.cz.

Kniha poctivě, pečlivě a neúnavně, navzdory našim požadavkům (mým, nakladatele pana domácího i Petry grafičky) ilustrovala Jentl, které tímto velmi děkujeme, neměla to s námi lehké.  Zvlášť bych chtěla poděkovat Petře – grafičce a Lucii – editorce, že šly do toho s námi i podruhé a opět se stejnou chutí a radostí. Pevně doufám, že to je na knize vidět, a že vás bude těšit stejně, jako nás!

Díky všem vám, kteří navštěvujete naše stránky, že jste svými interakcemi přispěli ke zrodu obou knih, těším se rozhodně na další společné setkávání!

Celý proces vzniku knížky byl poměrně náročný, navíc se těsně před tiskem spálil v tiskárně motor, ale již po několikáté musím zmínit tiskárny BNB Velké Poříčí a především paní Buryškovou za skvělou spolupráci a naprosto profesiální přístup (dnes jsem navíc od tiskárny spolu s knížkami dostala nádhernou kytku, což je tedy velmi příjemný bonus).  Do nedalekého statku, kde mají paletovací vidle jsme si dojeli pro knížky všichni, kdo jsme k dispozici a zdálky pozorovat, jak to umí chlapi překládat z auta na vůz, to nám jde :).

 

38 Odpovědi to “Domácí pekař”

  • Lukas:

    Dobry den,

    Domaci pekar strana 129.
    Nie je chyba v mnozstve zitnej clzn.muky?
    1600g???? Ci tam nie je o nulu naviac. Vdaka za reakciu

    • Klára-admin:

      ahoj, jasně, je to tisková chyba, v druhém vydání opraveno a je to i pak v chybníku na prodejní stránce Pekaře. Ano, takže 160 g- díky za pochopení

  • Lenka Vadlejchová:

    Dobrý den,
    dala by se ještě objednat Vaše kniha Domácí pekař?
    Děkuji Lenka.

  • Anonym:

    Dobrý den Kláro,
    mám na Vás dotaz k chlebu ze strany 124 v Domácím pekaři. Dala jsem dle receptu 25g soli a je hodně slaný, mimoto těsto bylo řídčí, skončil ve formě …opravdu má recept obsahovat takové množství soli?
    Děkuji za odpověď.
    Lucka

    • Lucko ráda odpovím, jen mrkněte, zda je to opravdu str. 124, díky moc. Protože na této staně je chléb do formy.

      • Anonym:

        Překlep str.142,děkuji

        • Lucko, já obecně více solím, pokud by vám sůl vadila, určitě můžete trochu stáhnout. Nicméně zrovna tento dělám docela často, peče podle něj podle mě i Hanaka zde na stránkách, zkusím najít její fotky. U žitné mouky je to hodně sporné, je potřeba vychytat si vodu, každá úplně jinak saje, záleží tam na způsobu vyhnětení atd. Ale nám vyhovuje takto. Zkuste ubrat, pokud by to pro těsto bylo lepší a šlo by lépe hníst.

          • Anonym:

            Děkuji! Píšu si do poznámky méně osolit. Dělala jsem z neprosáté mouky, tak možná proto skončil ve formě….

            • Lucie, díky moc za zprávu, případně do dotisku vložím menší dávku soli, i Hanka méně solí. U těch receptů je šílené, že fakt záleží hodně na mouce, měkkosti a tvrdosti vody. Mám ho fakt moc ráda, ale chce to si to vypozorovat. Děkuju za vstřícnost a hezký den :)

          • Hana:

            Tento chleba máme moc rádi, první celožitný k mé spokojenosti. Pravda – ubrala jsem soli na 20g a většinou ho peču do formy, těsto není rozhodně řídké, ale bochník se mi většinou hodně roztáhl. Ale není to konzistencí, určitě by to šlo vychytat, jen vítězí lenost :-) Nedělám už jinak než z dvojité dávky.

            • Hana:

              A ještě dodám, dělám z doma mleté, jednou prosáté mouky.

              • Anonym:

                Děkuji oběma! Peču z doma mleté( ale tentokrát jsem nepřesívala), vodu máme dost tvrdou. Vychytám si dle obrazu svého) hlavně tedy tu sůl razantně uberu. Jinak ne, že by bylo těsto výslovně řídké, to jsem špatně napsala, prostě se nevázalo( myslím vůbec), pokus o bochník jsem vzdala už při vyndávání z mísy, bylo to lepidlo.
                Lucka

                • Hana:

                  A ještě mě napadá k té konzistenci – nebát se fakt dobře prohníst. Já vždy měla zažité, že ty žitné to nerady, ale tenhle klidně strčím na pár minut do robota, lepí se, tak vždy stáhnu ze stěn a projedu znovu, na závěr ještě promíchnu ručně kvedlačkou a lepivé je, ale bochník jde s mírným podsypáním krásně vytvarovat.

  • Kejt:

    Kniha je fakt dobrá, už jsme ji zkoušeli a výsledky skvělé! Jen tak dál :-))) blahopřeji! Kejt

  • Kateřina:

    Díky Kláře jsem kdysi před lety založila vlastní kvásek a pomalu zkoušela první bochníky. Teď už peču domácí chleba a pečivo sedmým rokem,takže Domácí pekař byl pro mě jasná volba. A nejen, že nezklamal, ale dokonce předčil má očekávání!Je to báječná knížka s neuvěřitelným záběrem informací.. Vše je takové ryzí, vyzkoušené, mnohdy určitě vydřené a nad tím opravdu smekám. Navíc krásná čistá grafika s vlastními ilustracemi..nádherné!!Děkuji za úžasnou práci a ochotu podělit se o své znalosti.Přeji krásný den na kopec!!
    Katka

  • Golda:

    Blahopřeji k moc pěknému článku o vás a o „Domácím pekaři“ v časopise „Apetit“. Některé vaše recepty v redakci vyzkoušeli a nafotili. K mé radosti i lineckou bábovku, chystám se ji upéct a jsem moc ráda, že jsem měla aspoň na fotce možnost vidět, jak by měla vypadat. Udělala jste tou knihou radost mnoha lidem, včetně mě.

  • Marion:

    Draha Klaro,
    Chtela bych vam podekovat za dnesni predani Domaciho pekare. Mate muj velky obdiv. Knizka je pecka. Urcite mi rozsiri me pekarske obzory. Je u vas nadherne a obdivuji vasi pracovitost. Navsteva u vas pro mne bylo prekvapeni a tak jsem byla takova rozpacita.
    Jeste jednou dekuji.
    Marie

  • Golda:

    Zdravím všechny na kopci,
    právě mi pošta doručila „Domácího pekaře“. Jsem z té knihy úplně vedle, ta spousta informací, recepty, všechno srozumetelně vysvětlené, nevím, jak to správně vyjádřit, abych neurazila, ale když jsem knihu prolistovala, napadlo mě jen Rettigová, Sandtnerová a Klára z Kopce.

  • Petra:

    dobrý den, velmi se omlouvám, že řadím svůj dotaz do jiné rubriky! Už několikrát jsem se pustila do výroby domacího mýdla dle Vašeho návodu (skvěle vyvážené poměry ingrediencí, celkově vždy parádní výsledek) ale opakovaně se mi nedaří dohledat tento zákl. recept na Vašich stránkách:-(, a zrovna jsem se těšila na výrobu nové várky. Prosím je možné recept znovu publikovat ? Mockrát děkuji za odpověď!!! se srdečným pozdravem Petra

    • Petro děkuji moc. Napište e-mail a já vám článek pošlu mailem. Díky a krásný večer, Klára

      • Petra:

        dobrý den, paní Kláro! Děkuji za bleskovou a hlavně kladnou odpověď ! Pokud je to tedy možné, prosím o zaslání zákl. receptu na mýdlo na můj email – petra.vesela99@seznam.cz. Klidně stačí jen ingredience, postup bych měla už zvládnout. Ještě jednou mockrát děkuji a zdravím Na kopec, ať se Vám dobře daří a děkuji, že s námi čtenáři sdílíte svůj neobyčejný a inspirativní svět:-)! Petra

        • Petra:

          dobrý den,
          ..jen se připomínám, zda by bylo možné poslat Váš recept na výrobu domácích mýdel…mockrát děkuji za odpověď! zdraví Petra

  • Dobrý den, knížka je neskutečná, klobou dolů, už ji máme doma. Moc rádi budeme doporučovat na našich nových stránkách https://www.pomodo.cz/ protože to je fakt unikátní obsah. Ať se vám daří! J.

  • Anička H.:

    Občas si od nás z paneláku ve městě odběhnu aspoň virtuálně k vám na kopec, je tu krásně! Už pár let peču žitné i pšeničné chleby. Domácí pekař je perfektní, moc děkuji :-)
    Rovnou jsem si pro radost pořídila i Mlékaře, takže už mi chybí vlastně jen ta kráva. Do výroby sýrů se asi jen tak nevrhnu, ale jogurty (a občas i tvaroh) už taky spoustu let děláme doma. Dřív z mléka z obchodu, loni jsme našli poblíž statek a díky Vám mi z mléka ze statku vycházejí konečně prefektní (jojo, už pasteruji)

    • Aničko, děkujeme moc za milý komentář. Je pravda, že jsme se s tím setkali vícekrát, kdo má MLékaře, zakoupil Pekaře a naopak, kdo si první zakoupil Pekaře, dokoupil Mlékaře. Přesně tak, v Mlékaři je spoustu informací i pro ty, kdo nechtějí vyrábět vyloženě sýry a pomůže jim k rozmáchnutí se i v městské kuchyni. Jsem moc ráda a hlavně ať se daří i dále! Hezký den

  • kulička v trávě:

    Zdravím od nás z Beskyd na kopec! Před časem jsem si na poště vyzvedla Domácího pekaře. Po zkušenostech s mlékařem jsem nepochybovala, že to bude pecka. Ale že až taková, to jsem nečekala! Velké díky za tuto knihu. Musela dát neuvěřitelnou spoustu práce a to nejen při vkládání receptů na papír, hlavně jde o osobní zkušenosti s každým receptem. Kniha má velkou cenu úplně celá, velmi užitečná kapitola pro mně je ta o vadách chleba – někdo (Vy) už za mně všecko vyzkoušel, trpělivě znovu a znovu, dokolečka dokola, dokud se nevyloupl krásný bochník voňavého chleba. Já už jen pohodlně přišla k hotovému vypiplanému receptu :-) Takže ještě jednou velké díky za pekaře a smekám svůj pomyslný širák a jestli mohu, nesměle přidám i uctivé poplácání po ramenou. PS: Pokud byste náhodou chtěli někdy v budoucnu vydat domácího zelináře, nebo tak něco, jsem pro :-)

    • Zdravíme do Beskyd a děkujeme moc za milý komentář. Jsem ráda, že jste s oběma knížkami spokojená a kapitolu vady chleba mám taky moc ráda. Trvalo dlouho, než došlo k rozhodnutí, jak kapitolu koncipovat, nakonec seřazenou podle vad a ne podle toho, co co způsobuje. Osobně si myslím, že je to nejpraktičtější, tak snad je to tak :) Krásný den, K.

  • aida:

    Knihy dnes v pořádku přišly a po letmém prolistování jsem přímo nadšená!

  • Jana Marie Škodová:

    Moc děkuji za rychlé poslání Domácího pekaře. Zatím si v něm jen čtu, ale peču podle Vás už asi 3 roky a vždy vše na 1*. Hezký den. Jana

  • lenka krejčí:

    Knížka je báječná… už v ní ležím třetí den. Musela jsem vyzkoušet tousťák a housky a super:) Muselo to dát neskutečnou práci. Máte můj obdiv.

  • pherenis:

    Moc moc děkuji za pekaře domácího…. voní čerstvostí….prolistovávám a těším se na novoty přímo od Vás, které odzkouším…. s milým pozdravením… pher

Přidejte komentář