Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

dscn4344okNutně bych potřebovala upéci doma sušenky TUC. Vyhlašuji tedy konkurz na jejich recept. Pokud to bude možné, dávejte prosím k receptu do komentáře i fotku. Samozřejmě se současnou dávkou tuku od našich krav zkouším a zkouším, ale nechám se ráda inspirovat vámi. Přidávám pro inspiraci složení sušenek (bez disiřičitanu sodného se obejdeme), takže můžete zkoušet také :D

  • pšeničná mouka
  • rostlinný tuk
  • sladový extrakt z ječmene
  • glukózový sirup
  • vejce
  • 2 E503 – Uhličitan amonný
  • 1 E500(ii) – Hydrogenuhličitan sodný
  • jedlá sůl
  • 5 E223 – Disiřičitan sodný
  • aroma

Dnešní křehké, výborné sýrové sušenky jsou vytvořené z rychlosýru, ale je možné použít i klasický sýr, například čedar.

 

Na sušenky je třeba 225 g sýra, 100 g másla, 200 g celozrnné pšeničné mouky (pokud máte možnost, použijte více škrobovou, méně lepkovou mouku), sůl – musíme být opatrní, pokud používáme již prosolený sýr, 2 lžíce vody. Rozpuštěné máslo na potření sušenek. dscn4348ok

Všechny suroviny uhněteme, zabalíme do fólie a dáme na cca 1 h do chladu.cc792665b5_102013601_v1

Vyndáme z chladu, rozválíme a vykrajovátky vykrájíme žádoucí tvary.75ee027264_102013602_v1

 

nebo

Sušenky vložíme na plech a pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme při cca 180 °C. dscn4343ok

 

Jedna odpověď to “Sýrové sušenky”

  • Iva K:

    Dobrý den, možná by Vám mohl přijít k užitku tento recept:
    200 gramů hladké mouky
    200 gramů másla
    200 gramů aromatického tvrdého sýra nastrouhaného na jemno
    2 žloutky

    Vše se smíchá, těsto zpracovávám rukama, aby se všechny suroviny dobře spojily. Pak nechám uležet v lednici, po chvíli vyválím placku a ozubeným kolečkem rozkrájím na obdélníčky.
    Sušenky jsou hodně křehké, hlavně po upečení, osvědčilo se mi dělat spíše menší tvary.

Přidejte komentář