Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

dscn4344okNutně bych potřebovala upéci doma sušenky TUC. Vyhlašuji tedy konkurz na jejich recept. Pokud to bude možné, dávejte prosím k receptu do komentáře i fotku. Samozřejmě se současnou dávkou tuku od našich krav zkouším a zkouším, ale nechám se ráda inspirovat vámi. Přidávám pro inspiraci složení sušenek (bez disiřičitanu sodného se obejdeme), takže můžete zkoušet také :D

  • pšeničná mouka
  • rostlinný tuk
  • sladový extrakt z ječmene
  • glukózový sirup
  • vejce
  • 2 E503 – Uhličitan amonný
  • 1 E500(ii) – Hydrogenuhličitan sodný
  • jedlá sůl
  • 5 E223 – Disiřičitan sodný
  • aroma

Dnešní křehké, výborné sýrové sušenky jsou vytvořené z rychlosýru, ale je možné použít i klasický sýr, například čedar.

 

Na sušenky je třeba 225 g sýra, 100 g másla, 200 g celozrnné pšeničné mouky (pokud máte možnost, použijte více škrobovou, méně lepkovou mouku), sůl – musíme být opatrní, pokud používáme již prosolený sýr, 2 lžíce vody. Rozpuštěné máslo na potření sušenek. dscn4348ok

Všechny suroviny uhněteme, zabalíme do fólie a dáme na cca 1 h do chladu.cc792665b5_102013601_v1

Vyndáme z chladu, rozválíme a vykrajovátky vykrájíme žádoucí tvary.75ee027264_102013602_v1

 

nebo

Sušenky vložíme na plech a pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme při cca 180 °C. dscn4343ok

 

Jedna odpověď to “Sýrové sušenky”

  • avatar Iva K:

    Dobrý den, možná by Vám mohl přijít k užitku tento recept:
    200 gramů hladké mouky
    200 gramů másla
    200 gramů aromatického tvrdého sýra nastrouhaného na jemno
    2 žloutky

    Vše se smíchá, těsto zpracovávám rukama, aby se všechny suroviny dobře spojily. Pak nechám uležet v lednici, po chvíli vyválím placku a ozubeným kolečkem rozkrájím na obdélníčky.
    Sušenky jsou hodně křehké, hlavně po upečení, osvědčilo se mi dělat spíše menší tvary.

Přidejte komentář

Scroll Up