Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Začínám se trochu vracet do normálního režimu. Doba před ukončením knihy, poté doba, kdy se tisklo a vyhořel motor, nervy, zda bude vše, jak má být, to vše na mě trochu lehlo a po vydání jsem cítila docela stres. Přeci jenom vlastní vydání knihy čítá hodně výdajů, člověk to nehodí za hlavu, že to případně velké nakladatelství odepíše, kdyby to nebylo dobré. Sice to můžu hodit na malé nakladatelství, totiž na pana domácího, ale ten je natolik klidný, že by to vůbec nemělo žádaný účinek. Svému jedinému autorovi, chvála Bohu, věří a stejně tak ilustrátorce, kterou si vybral a prosadil.

O grafičce a editorce netřeba mluvit, to jsou držáci. Grafička už dostala za svou práci tři! různé sekačky (jak ta byla ráda), tak to je jasné, že za takovou odměnu se pak pracuje s radostí (jsou o tom přesvědčení tedy jak pan nakladatel, tak grafiččin domácí :).

Nakonec vše dopadlo dobře i v tiskárně, navíc tiskárna, kde přiváží knihy do nakladatelství majitelka a navíc s sebou veze pro autorku nádhernou kytku, od takové tiskárny se neodchází, takový vztah se pěstuje!

Byla to zase jízda, dlouhá, delší než u Mlékaře, však ta kniha je také skoro dvojnásobně objemná. Bylo to náročné, milé a i když jsem jasně proklamovala, že „Už nikdy!“, už teď mi to chybí. Jsem moc ráda, že se na celé věci mohou podílet děti od začátku do konce, navíc dost kreativně a jejich čas navíc ještě pokračuje, protože právě ony chtěly knihu nejvíc, aby nemusely otevírat počítač na pečení.

Za sdílení zmínky o knize budeme moc rádi, protože kniha je vytvářena vlastním nákladem a stejně tak budeme moc rádi za zpětnou vazbu, moc děkujeme.

A tak začíná doba sbírání plodů, totiž napečení pekaře. Většina receptů je již na blogu, ale často v trochu jiné podobě, v knize jsou učesanější. Těším se na to moc a na dnešní neděli jsem vybrala velmi rychlou rebarborovou buchtu. Je to variace na již uveřejněný recept z roku 2010.

Rebarborová buchta s anýzem a skořicí

Na buchtu je třeba: 3 vejce, 3/4 hrnku cukru, 1 lžíce cukru s vanilkou, 2 hrnky špaldové celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 4 lžíce smetany, kakao, skořice, anýz, čerstvá rebarbora.

Nejprve utřeme žloutky s cukrem, cukrem s vanilkou a olejem a přidáme tuhý sníh z bílků. Pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zároveň postupně přiléváme mléko a smetanu. Vše vylijeme na plech vyložený papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou, posypeme hořkým kakaem, které stěrkou rozetřeme po povrchu buchty.

Nakonec těsto poklademe kousky oloupané rebarbory, ochutíme skořicí a mletým anýzem. Buchtu vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme cca 40 min. Po upečení necháme vychladnout.

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.

Přidejte komentář