Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
S koprovkou jsem sice splnila přání, ale hned jak padla , začaly se opět objevovat dotazy nabublanina
případnou buchtu, koláč,  perník, …… a protože je ještě rebarbora, tak to bude rebarborová bublanina.
bublanina

suroviny: 3 vejce, 2 hrnky mouky pšeničné přesáté, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 300g rebarbory, 1/4 hrnku oleje, 1/4 l mléka, 1 hrnek cukru krystal, moučkový cukr na posypání.
Nejprve si v míse ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté v jiné míse rozšleháme žloutky a cukr a
bublanina
přidáme vanilkový cukr. Dále přimísíme olej a šleháme. Když je těsto hezky našlehané , přidáme 3/4 mouky a mléko a nakonec zbytek mouky a sníh z bílků.
Na plech vložíme pečící papír. Vždy jsem pekla na vymazaném plechu, ale nyní jsem zkusila papír a zamilovala jsem se :-)). Nedrhnu plechy! Na papír pak nalijeme těsto, posypeme oloupanými a nakrájenými kousky „zeleniny“ rebarbory :-) a dáme péci na 200 st. c. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a pokrájíme.

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.



Komentáře

1 Veska Veska | 24. května 2010 v 8:36 | Reagovat

teda u tebe je na co se dívat a slintat každý den,normálně jak skončím s pečením bude rebarbora

2 dadaz dadaz | 24. května 2010 v 15:14 | Reagovat

to jsou nadherné fotky

3 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 24. května 2010 v 15:55 | Reagovat

[2]: ano jsou, také jsem je nefotila já :-)), to vzal do ruky pan domá

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.

Přidejte komentář