
S koprovkou jsem sice splnila přání, ale hned jak padla , začaly se opět objevovat dotazy na

případnou buchtu, koláč, perník, …… a protože je ještě rebarbora, tak to bude rebarborová bublanina.

suroviny: 3 vejce, 2 hrnky mouky pšeničné přesáté, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 300g rebarbory, 1/4 hrnku oleje, 1/4 l mléka, 1 hrnek cukru krystal, moučkový cukr na posypání.
Nejprve si v míse ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté v jiné míse rozšleháme žloutky a cukr a

přidáme vanilkový cukr. Dále přimísíme olej a šleháme. Když je těsto hezky našlehané , přidáme 3/4 mouky a mléko a nakonec zbytek mouky a sníh z bílků.
Na plech vložíme pečící papír. Vždy jsem pekla na vymazaném plechu, ale nyní jsem zkusila papír a zamilovala jsem se :-)). Nedrhnu plechy! Na papír pak nalijeme těsto, posypeme oloupanými a nakrájenými kousky „zeleniny“ rebarbory :-) a dáme péci na 200 st. c. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a pokrájíme.
Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.
Komentáře
teda u tebe je na co se dívat a slintat každý den,normálně jak skončím s pečením bude rebarbora
[2]: ano jsou, také jsem je nefotila já ), to vzal do ruky pan domá