Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


ikonka
Protože inspirace přijde vždy vhod, rozhodla jsem se postupně představit oblíbené vegetariánské i konvenční :-) “ kuchařky. Jednou z velmi oblíbených je kupodivu … jsem na vážkách, jaká to je vlastně kuchařka. Byla vydána v roce 2001 v Sydney v Austrálii, poté v roce 2003 na Bay Books a vytištěna v Murdoch Magazines v roce 2004 nové vydání v Číně. Ale kuchařka jako taková je Australská, s příspěvky autorů z Nového Zélandu. :-)
Jmenuje se
Lahodné bezmasé vaření krok za krokem. Našla jsem  jednu stránku, kde lze knihu zakoupit. Ke mně se dostala díky skvělé „tetičce z Ameriky :-)“ a jejím praktickým dárkům. Pokusím se postupně přiblížit jednotlivé recepty z veg. kuchařeka a vždy bude mít daný recept ikonu knížky, ze které případně pochází. americkakucharka
Knížka má 112 stran a na každé straně je jeden fotorecept krok za krokem. Suroviny, které se v ní používají jsou velmi příznivé, z alternativních surovinamerickakucharka
americkakucharka
používá soju, tofu, ale jinak se v ní vaří především ze surovin, které jsou u nás běžně k dispozici a nejsou ani nijak ekonomicky zatěžující. Používá se zde hodně zeleniny, hodně druhů obilí a luštěnin a pevně doufám, že přeložené recepty z téhle knížky se vám budou líbit stejně, jako mě.  V knížce jsou také velmi hezky a srozumitelně popsány základní suroviny, které se používají v bezmasé kuchyni, stejně jako vždy na jednu stranu popsané sacharidy, tuky, vitamíny a minerály pro ty, kteří si hlídají váhu, či správné rozdělení živin v jídle.
Kuchařka je rozdělena nikoli na recepty podle různých kategorií, ale na hlavní jídla, předkrmy a moučníky.
Hned jak vyroste špenát a budu mít hotový sýr ricotta – budou špenátové noky s ricottou :-))

Komentáře

1 Linda Linda | 4. května 2010 v 20:35 | Reagovat

Prima napad s temi kucharkami.
Ja mam misto kucharske knihy tenhle blog:)

Jen bych lobbovala za Lahodne bezmase vareni krok za krokem.
Slovo delikatni jednak IMHO neni ekvivalent delicious a druhak to ve me vzbuzuje predstavu dam pri odpolednim the, jak delikatne uždibuji jednohubky a kolacky:-) Se zvednutymi malicky.

2 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 4. května 2010 v 20:46 | Reagovat

Jednoznačně ! změněno :-)díky.

3 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 4. května 2010 v 20:51 | Reagovat

[1]: na obálce knihy je napsána formule o tom, jak se nesmí kniha kopírovat atd. Je tedy jednoznačně jasný, že s mým anglickým překladem to budou recepty vzdáleně inspirované touto knihou…. :-D

4 Linda Linda | 5. května 2010 v 8:11 | Reagovat

:-)

Zajimalo by me, co ev. rikas na Biokucharku Hanky Zemanove? Neni zcela vege – pouziva i biomaso. A pomerne dost operuje úprave certifikovanymi bioprodukty, coz te myslim drazdi :-D

5 Klára Klára | E-mail | Web | 5. května 2010 v 9:24 | Reagovat

[4]: Jsem tak trochu kuchařkový analfabet :-))), nové nekupuju, vařit jsem se učila pomocí Sandtnerové :-), takže tuhle biokuchařku neznám. Mám kuchařský knížky víceméně jen jako inspiraci. Z každého receptu mi stejně nakonec vznikne vlastní produkt, mám nějakou obsesivní potřebu každý recept změnit po svém :-),alespoň malinko :-)
Ad přirozené potraviny – to je podle mě jasný, proto žijeme tak jak žijeme, přirozený potraviny samozřejmě upřednosťnuju. S bio už mám trochu problém :-D
Mám jen trochu problém s tím, že ne vždy je jasné, kdy je bio především certifikát a kdy suroviny :-D , ale nedráždí mě to :-) spíš taková vnitřní nedůvěra ke všemu, v čem se odráží ekonomika :-D

Přidejte komentář