Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

Posts Tagged ‘Knedlíky’

veg
Suroviny pro dnešní oběd: knedlíky : pšeničná mouka celozrnná, 1 vejce, sůl, trochu másla, trochu tvarohu,mléko,  jahody.  Nahoru: tvaroh, cukr, máslo
kk
Nejprve utřeme trochu másla, asi 50g a trochu tvarohu – asi 100g, jedno vejce a sůl. Do utřené hmoty přidáme trochu mléka, cca 150ml – 250ml dle potřeby a mouku. Cca 300-500g. Pokud se těsto lepí a je řídké, přidáme mouku. Neměl by se stát opak,  že  by bylo příliš tuhé.
Z těsta ulamujeme jednotlivé malé kousky, vytvarujeme placičku, můžeme pomoučnit, vložíme jahodu – čerstvou, nebo zavařenou okapanou a zabalíme. Mezitím, co balíme jahody, dáme si hřát hrnec s osolenou vodou. Do vroucí vody pak vkládáme knedlíky. Vaříme asi 10-15 minut, zkusíme rozkrojením jednoho, zda jsou již hotové. Přecedíme, knedlíky naskládáme na talíř, polijeme tvarohem, který je umixovaný s cukrem, posypeme moučkovým cukrem a polijeme máslem.
Scroll Up