Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


Došlo k tomu, že jsme v jedné uzavřené skupině
8806154721_63472053_o2
debatovali o jídle, o výživě,o tom, zda lze vařit v dnešní době přirozeně či nikoli. Navrhla jsem, že budu fotit a psát mé každodenní jídlo, které vařím a můžeme diskutovat o tom, jestli je to přirozená strava, jestli je to strava víceméně zdravá a odpovídá alespoň trochu normám pro dlouhodobě udržitelnou váhu . Jsme rodina vegetariánská, o šesti lidech, recepty budou úplně obyčejné, prostě obyčejné každodenní jídlo. Někdy ho asi nezvládnu nejen nafotit a uveřejnit, možná ani uvařit :-), takže občasné proluky budiž odpuštěny :-) a budiž tento blog inspirací všem, kdo chodí zadumaně po kuchyni, nemají nakoupeno příliš rozmanitých surovin a lámou si hlavu, co k dnešnímu obědu či večeři a nakonec sáhnou k osvědčným špagetám, kečupu a sýru.
Jako první jídlo, naprosto nepřipravené, nijak reprezentativní a naprosto obyčejné, po tom co jsme přijeli z výletu a musela se rychle udělat večeře je obyčejná česneková polévka zahuštěná mixovanými bramborami, které zůstaly ze včerejška a k tomu salát z kysaného zelí.
Na česnekovou polévku je třeba asi 1/2 lžíce oleje, který dáme rozpálit, na něm osmažíme na drobno nakrájené dvě cibule, přidáme tři stroužky česneku, zaliji vodou, osolím, opepřím, přidám trochu tumeriku- indické koření a přivedu k varu.
Pak jsem přidala cca 200g brambor, rozmixovaných na kaši, které zbyly z minulého dne,čímž polévku jemně zahustíme  a do vroucí vody ještě rozkvedlat jedno vejce. Přisolit, připepřit. Pokud jsou čerstvé bylinky, petrželka, pak určitě tu.Na talíř dáme asi dvě až tři lžíce tvarohu a zalijeme polévkou.
56598c336a_63490527_o2
Salát je smíchaný z nakládaného čerstvého kysaného zelí s jednou čerstvou cibulí na proužky, solí, česnekem, jogurtem a nakrouhaným nahrubo jedním malým jablkem. Přidávám ještě pár kapek chilli.
V noci pak teplo pod peřinou a teplo v místnosti – jako zákusek, pravá, nefalšovaná kočka v troubě

Komentáře

1 Los Dementos Los Dementos | Web | 31. března 2010 v 19:54 | Reagovat

mňam MŃam

2 dadaz dadaz | E-mail | 3. května 2010 v 17:07 | Reagovat

kocka dokonalá:-)

Přidejte komentář