Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař
veg

Dnešní lehká buchta s citonovou příchutí je velmi rychlá, snadná a trochu připomíná
buchta
„Babetu – pro pamětníky :-)))
suroviny: 7žloutků, 7 bílků, 300g cukru krystal, jeden vanilkový cukr, půl prášku do pečiva, 300 g mouky-celozrnná pšeničná přesátá, 50g maizeny – kukuřičný škrob( lze  nahradit vanilkovým pudingem), citronová kůra z jednoho nechemicky stříkaného citronu, 5 lžic vody a 5 lžic oleje. Máslo na vymazání plechu a mouku na vysypání. Cukr moučka na pocukrování.

Ušleháme do pěny žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru, 5 lžic vody, 5 lžic oleje, pomalu mouku, prášek do pečiva a kukuřičný škrob. Vymaženme  a vysypeme pečící plech, nalijeme těsto a pečeme asi při 150-180st. C. Vyndáme, necháme dle možností vychladnout :-) a pocukrujeme. Můžeme použít tvořítko ze čtvrtky, aby na buchtě byly nepocukrované tvary.

Reklama

Click here....


Buď první, kdo ohodnotí tento článek.


Komentáře

1 Kamarytka Kamarytka | 26. dubna 2010 v 18:55 | Reagovat

Tak do toho jdu, protože BABETA je snad jediný moučník, na který mám opravdu živé vzpomínky z mého dětství ;-) Z těch erárů to bylo totiž to nejlepší :-D

2 Jidáš Jidáš | 26. dubna 2010 v 19:35 | Reagovat

[1]: No, mě nejvíc z toho, co nosili někteří státní zaměstnanci jako přilepšení domů, chutnal biskupský chlebíček, ale občas – velmi často – většinou se našel nějaký malý hajzlík, co voňoumal celou polevu !!!Takže jeden otevřel šuplík a tam bylo pět rozňoumaných biskupských chlebíčků !!! A pak že vedla Babeta !!! :-D

Přidejte komentář