Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
Recept na dnešní večeři je receptem zároveň i na zítřejší snídani. Je to jedna z nejoblíbenějších buchet – spotřebuje se veliké množství tvarohu, je velmi variabilní, v létě se do něj může dát ovoce, prostě velmi oblíbený.
testo
Surovin množství na 2 plechy:
1.těsto: 20 dkg cukru moučka, 20 dkg máslo, 60dkg celozrnné pšeničné mouky přesáté, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce kakaa, citr. kůra, 10 lžic vody.
2.těsto: 6 vajec, 40 dkg cukru, 40 dkg mouky celozrnné pšeničné přesáté, 1 prášek do pečiva, 10 lžic vody a 2 dcl oleje
náplň: 1,5 kg tvarohu, 2 vejce, cukr, vanilkový cukr
beranci
suroviny na první těsto uhněteme a tuhé těsto rozetřeme rukou na 2!! plechy. Pak utřeme suroviny z druhého těsta – vejce s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Na první těsto nalijeme tvarohovou náplň – tvaroh ušlehaný s vejcem, vanilkovým cukrem a cukrem, lžící rozetřeme do roviny a polijeme těstem číslo dvě. Opět uhladíme. Dáme péci na 180 -120 st. plechy po chvíli vyměníme, spodní nahoru a horní dolů a po zhnědnutí a upečení – zkusíme špejlí, vyndáme a necháme před krájením vychladnout.
beranci


Komentáře

1 toffo toffo | Web | 8. června 2010 v 10:49 | Reagovat

Je to opravdu výborná buchta. Moje nejmladší sestra byla jako dítě hodně nemocná s velkou nechutí k jídlu. Jedla jen tuhle buchtu.

2 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 8. června 2010 v 21:51 | Reagovat

[1]: tak tak – je moc dobrá, raději dělám rovnou dva plechy :-). Upřímně, děti jsou zdravé jak řípa – klepu – a  kdyby mohly, také jedí jen buchty :-))

Nový komentář

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.

Jedna odpověď to “Tříbarevná buchta”

Přidejte komentář