
Fazole jsou takové napolo oblíbené :-). Lepší s chlebem, ale čerstvý chleba bude až k večeři,

takže k obědu s rýží. Fazole už došly, takže to jsou malinkaté bílé prodávané po 250g.
suroviny: 1 balíček bílých fazolí, 1 konzervovaná kukuřice, 250ml rýže, sůl, paprika sladká, pepř, koriandr, oregano, bazalka, tabasco, curry, balkánský sýr, mléko, ocet, hlávkový salát
Nejprve je nutné fazole naložit, minimálně přes noc. Druhý den sliji vodu a dám fazole do tlakového hrnce. Přidám vodu – cca 2cm nad fazole, osolím, přidám trochu sladké papriky a curry a přiklopím, přivedu k varu a vařím cca 30 minut. Pokud jsou již fazole měkké, přidám ostatní koření – množství dle chuti a jeden hrnek rýže a dva hrnky vody.Dále přidám ještě celý obsah sterilované kukuřice. Opět přiklopím a nechám vařit dalších cca 15 minut. Fazole se nezahušťují moukou. Podávají se se strouhaným balkánským sýrem a hlávkovým salátem v mléčném nálevu.