Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg

Smažené žampiony a smažený květák, nejoblíbenější jídla našich dětí.  Žampiony vždy
žampiony
loupu – prý se loupat nemusí, mě to přijde nějak přirozenější, jak jsem zvyklá z ostatních hub. Prostě loupu :-) a také mám raději menší, obalené a smažené s celou nohou.  Brambory existují na mnoho způsobů, ale zrovna dnes byla chuť na ty nejobyčejnější z obyčejných, vařené, osolené. ( já upřednostňuji s máslem, zbytek rodiny s majonézou a protože teď mnohokrát vyhráli oni, příštích pár brambor bude hezky s máslem). A samozřejmě nezbytný hlávkový salát !
suroviny: 500g žampionů, brambory, majonéza,strouhanka, vejce, sůl.  hlávkový salát, na zálivku – ocet, voda, sůl, pepř, cukr,
Nejprve oloupu, nakrájím a vložím do hrnce do osolené vody brambory a necháme uvařit. Žampiony oloupu, obalím v dvojobale – rozkvedlané vejce s trochou mléka a soli a poté ve strouhance. Smažím na rozpáleném oleji. Hlávkový salát na klasický způsob, se zálivkou z vody, octa, cukru, soli a pepře.

Přidejte komentář