Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
Strašná zima!!!! V tom kurníku, ve kterém teď bydlíme, to je sice parádní, ale tesaři už by limohli
dušená zelenina
pomalu dorazit ! Termín 1.7. se povážlivě posunul a my začínáme pomalu přemýšlet, jak nejlépe kurník připravit na zimu :-))) Při probuzení jsme proto vymysleli, koho oblažíme svou návštěvou, abysme se vylezivše z vlhkých peřin trochu ohřáli. Celý den pršelo, tak jsme jeli na návštěvu, ale přijeli jsme zase jen tam, kde je spousta práce :-))
Obyčejná dušená zelenina není příliš složitá, je dost rychlá, a když je hlad, jako když jí najdeš.
Suroviny: nasbírala jsem toho, co jsem našla a zeleninu nevážila, je to víceméně dost benevolentní :-))) – karotka – cca 10ks, hrášek – 1 miska, cibule 4x, kedluben, tentokrát modrá- 4x, olej, asi 100g másla, sůl, pepř, 100g eidam a 4 vejce.Bazalka sušená. Brambory.
Nejprve očistit, nakrájet a dát vařit brambory. Pak si rozpálit olej a do rozpáleného vložit na kostičky nakrájenou cibulku. Do té pak přidat na kolečka nakrájenou mrkev, hrášek tak jak je :-) a na kostičky kedlubnu. Vše dusit alespoň 30 minut na sucho, za občasného míchání. Osolit, opepřit a pak přilít trochu vody – asi hrnek a za stálého míchání stále dusit, dokud nebude zelenina měkká a voda se zcela nevyvaří. Poté přidat na kostičky nakrájený eidam a míchat. Když je dostatečně roztavený, přimíchat 4 vejce a opět míchat,

Komentáře

1 Veska Veska | 19. července 2010 v 11:38 | Reagovat

Jo na to,že je to jen krmení pro ušáky(což jsou slova manži) to na talíři vypadá moc dobře,já tuhle dušenou miluji s pohankou a nebo kus-kus :-P
a když chci hřešit tak přelité
na másle a cibulce roztavenou nivou.

2 dadaz dadaz | 19. července 2010 v 13:18 | Reagovat

to vypada jako smaženice, teda, ja ni dostala strasnou chut, no, jeste si pockam :-(

3 Jana Jana | E-mail | 19. července 2010 v 20:06 | Reagovat

Tuhle zeleninu „co zahrada dala“ dělám celé léto, ale manželovi jen občas :-D

4 Klára Klára | E-mail | Web | 20. července 2010 v 6:28 | Reagovat
5 Klára Klára | E-mail | Web | 20. července 2010 v 6:28 | Reagovat

[3]: u nás je to taky taková rychlovka v nouzi :-))

6 Klára Klára | E-mail | Web | 20. července 2010 v 6:29 | Reagovat

[1]: s pohankou – to zkusím, tady jí nikdo moc nemusí, ale třeba se naučí :-))))

Jedna odpověď to “Dušená zelenina s bramborem”

  • čejka:

    podobnou míchanou zeleninu dělá moje babička a po ní celá rodina :o) jen bez vajec, zato nakonec ve směsi rozpustí tavený sýr (já radši Lučinu). Udělá se z toho taková přelahodná omáčka :o)

Přidejte komentář