Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

veg
Toto jídlo je opět variace na vaječnou omeletu. Jde ale o to, co je pro koho příjemnější
bochánky vaječné
dělat. Na každou omeletu se rozdělává nová várka vajec s moukou a strouhankou zlášť, stejně tak se pokaždé přisypává cibulka a omeleta se zdobí. Tyto bochánky jsou zjednodušené v tom, že se těsto umíchá najednou, včetně cibule a zeleniny a poté se nalévá do formiček na muffins či do formy na biskupský chlebíček a peče se v troubě. Odpadá zde tedy navíc smažení na tuku, což může být pro někoho ve výběru také zásadní.  Toto jídlo, i přes pečení v troubě, je velmi rychlé, chutné a celkem lehké. Navíc variabilní – zelenina se dá podle chuti měnit, dají se přidat např. žampiony atd.
Bochánky podávám s vařeným bramborem a s tatarskou omáčkou s česnekem a kysanou smetanou.
Suroviny na 1 formu na muffins – 12 bochánků a navíc na malou formu na biskupský chlebíček :
5 vajec, 5 bílků, 1 sterilovaný hrášek 200g, 1 sterilovaná kukuřice 200g, 2 střední cibule, sůl, 5 vrchovatých lžic mouky celozrnné pšeničné, 5 lžic strouhanky,1/4l mléka.
bochánky vaječné
Nejprve ušleháme vejce spolu s bílky, přidáme zeleninu, nakrájenou cibulku na kostičky, sůl  a nakonec vmícháme jemně mouku a strouhanku a mléko. Vše nalijeme do vymazaných formiček na muffins a do formy na biskupský chlebíček, nebo samozřejmě do jakékoli jiné formy a upečeme. Peče se zhruba 30  minut při 180 st.
Vyklopíme a polijeme tatarskou omáčkou.  Tuto tatarskou omáčku připravuji z 1 vejce, 200ml oleje, velké lžíce kremžské hořtice, soli,1 stroužek česneku, petrželky zelené naťové, půl lžíce octa  a tří velikých lžic kysané smetany.(návod na domácí kysanou smetanu zde)
Nejprve si uděláme podle základního návodu na majonézu majonézu a poté do ní přimícháme jemně petrželku, smetanu a ocet.


Komentáře

1 Jana Jana | E-mail | 30. října 2010 v 12:47 | Reagovat

Od podobných receptů mě odrazuje smažení, tohle se mi líbí a už vím, co bude zítra na papkání :-)děkuji !!!! :-)

2 HaF HaF | Web | 31. října 2010 v 20:13 | Reagovat

Taky se mi líbí nesmažená varianta! Dík za typ! :-P

3 Pipi Pipi | Web | 1. listopadu 2010 v 10:29 | Reagovat

Jéžiš, to je geniální! Taková vaječná bábovička. Formu na muffiny mám, takže jdu do toho, díky za radu… :-)

4 Klára Klára | E-mail | Web | 1. listopadu 2010 v 16:14 | Reagovat

[1]:Je to asi opravdu znát- smažit či nesmažit ? :-)), ale chuťově mi vůbec nepřijde, že by to byl nějaký problém. Když jsem byla malá a bylo potřeba něco rychle, měli jsme doma udělané takto vejce. Rodiče měli a mají mikrovlnku a tam byla často vejce do skla. Rozmíchané vejce se solí a moukou a strouhankou – lze přidat i česnek či zeleninu, vše se nalije do vysoké sklenice – do půlky a dá do mikrovlnky. Vyleze to jako omeleta s čepicí :-)))) to je ještě zrychlenější varianta

5 Klára Klára | E-mail | Web | 1. listopadu 2010 v 16:15 | Reagovat

[3]:[2]: tak pevně doufám, že vás to nezklame, a že bude chutnat !!!

Přidejte komentář