Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Velikonoční týden probíhá celkem klidně a monotónně. Každý den sem jezdí pes, aby zkusil, jak je na tom fenka a včera, 15. den, když už jsme to téměř odepsali, a kdy stále majitel psa neztrácel naději, fena štěkala na psa jak jen to šlo, kdykoli se přiblížil, my leželi v internetových informacích, jaká barva krve, jaké štěkání,na jakou stranu ocas atd. atd. a podle všeho – tedy konec – tak na tuto chvíli oba čekali. Včera to tedy konečně klaplo a nás čekají za dva měsíce možná krásná chlupatá štěňata. My!! chceme jedno. Děti chtějí také každý jedno :-). Vzhledem k tomu, že ale přijdou ještě kachny, nových dalších pět slepic, kobyla pojede k hřebci – vyhlašuji konkurs na případné nové majitele těch úžasných štěňať, které zbydou, a které ještě nejsou na světě- možná třeba ani počaty, ale my tomu věříme :-) Pes si dal nakonec koupel, po tak výborném výkonu a my se mu několikrát omluvili, že jsme ho podceňovali .-)) Bohužel je zrovna foťák v záruční opravě a  fotíme jen takovým, co nám taky na opravě řekli, že je plný písku, a že to je nesmysl opravovat :-) a  tak máme koupel ženicha všude trochu mázlého :-)

A místo tradičního mazance dnes vzhledem k počasí vynikající zmrzlina. Z těch všech domácích je to jednoznačně číslo jedna. Dostali jsme jako dárek palmový cukr fairtrade a pokud ho na zmzlinu nepoužijete, vězte, že to bude obyčejná vanilková, ale takto- to je tedy něco !

Na tuto zmrzlinu je třeba 0,5 l smetany, 0,5 litru odstřeďěného mléka, 100g cukru krupice, 100 g palmového cukru, 1/2 lusku vanilky, 4 žloutky.

Nejprve je nutné nalít do hrnce smetanu spolu s mlékem, naškrábat kuličky vanilky z lusku, přisypat cukr, palmový cukr a žloutky a vložit nakonec celý vyškrabaný lusk vanilky. Vše zahřát a za neustálého kvedlání chvíli zahřívat- hruba 10-15 minut. . Nepřivedla jsem až k varu a není důležité zhoustnutí.  Po zahřátí sejmout hrnec z kamen a vložit do studené vody, aby se trochu hmota ochladila. Chladnou hmotu pak nalít do zmrzlinovače a nechat točit až do zhoustnutí.  Je to opravdu zmrzlina, na kterou se vyplatí mít založený recept, kolik bylo čeho. Stála za to!

Sdílej článek...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

6 komentářů to “Zatím číslo jedna z domácích zmrzlin”

  • David:

    Recept jsme vyzkoušeli ze surovin běžně dostupných v domácnosti (200 ml smetany, 200 ml polotučného mléka, vanilkový cukr doplnit na 80 g cukrem krystal, 2 žloutky) v obyčejném zmrzlinovači s nádobou chlazenou v mrazáku. Zmrzlina byla vynikající, pochutnali jsme si. Děkuji za recept :-)

  • Dobry den Klaro, proc v tomto receptu pouzivate odstredene mleko? Ma to nejaky vyznam nebo jen tak? Diky a hezky patek!

  • Zdenka:

    Dobrý den,chci zkusit zmrzlinu podle vašeho receptu,ale nesehnala jsem palmový cukr.Jde něčím nahradit?Nebo kde by šel koupit(možná v biopotravinách?)taky vanilku jsem v supermarketu nesehnala(jak já ty super,hyper,atd…nesnáším).Vaflovač jsme už objednala tak snad mi dorazí a hurá na zmrzku….Zdenka

  • modramys:

    tak to teda gratulace!!!! stenatko si s dovolenim nevezmem pac tri psi velci a tri mali nam fakt staci :D
    zmrzka vypada mnamozne…..jestli koupim zmrzlinovac tak uz se fakt neunesem :D

  • ferda:

    ahoj nezapomeňte na mě já mám zamluvenou jednu fenku tu hodně živou :-)

Přidejte komentář