Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Už dlouhou dobu jsem nedávala žádný článek jen tak. Je to přesně dva měsíce, co vyšel Domácí pekař a u nás se to pomalu vrací k normálu. Adrenalin klesá, začínám se trochu uklidňovat, že zaplatíme tiskárnu, a že se kniha Domácí pekař prodá. Píšete hezké zprávy na facebook i na instagram a do mailu, za což moc děkujeme.

 

Miluju stále pečení chleba, nejraději časně ráno, kdy jsem v kuchyni sama a můžu zadělávat při severské  detektivce do ucha. A ohromně mě baví seriál online výroby sýrů ve skupině Domácí mlékař na facebooku.

Na kopci se toho mnoho nemění, jaro vystřídalo léto, všude je letos obrovské množství ovoce, ale chybí obrovské množství lidí, kteří by ho zpracovávali, ale něco stíháme. Některé  disciplinované návštěvy ale skutečně hodně pomohou.

 

Rybník funguje, našich jedenáct malých karásků, kteří měli být ozdobou rybníku a zlepšit ekosystém, se proměnilo v asi milión ještě menších karasů, zlatých a stříbrných, neskutečně hezkých. Je tu spoustu zelených skokanů, králík Bobina se tu zcela nekontrolovaně pohybuje kde chce, což obnáší i rozkousané pytlíky s kmínem, oštípanou bazalku ve skleníku nebo uštípnutá rajčata a neustále udržuje intimní vztah se stejně zbarveným rezavým kocourem. Občas je vidíme, jak se vydávají bok po boku po cestě pryč.

Kachna vyseděla kuře, které adoptovala Jentl a kuře Kukí je neuvěžitelný mazel. Velmi rádo spí na panu domácím, běhá za Jentl jako pejsek, miluje čokoládu a máslo, jí s námi u stolu a spí v bedně vedle Jentliný postele. Jako by to slyšela, rozhodla se, že je čas na první selfie v životě, takže právě zde píšu článek a právě tímto způsobem :)

Těším se moc, že se ještě více přiblížíme přírodě a ještě více se s ní propojíme, až budu muset Kukí někdy hlídat a zakokrhá mi asi deset cm od ucha v půl páté ráno. Zlaté nošení vody v konvích. Už se nikdy nebudu rouhat, vždy to může být horší :)

Klubou se kuřata, liška vzala kachňata a kačera a v sobotu přijede Ponožka, nové štěně. Ano, máme tady hodně málo velkých zvířat, je třeba to trochu napravit (Pyrenejský mastin křížený Leonbergerem). A taky se narodila Anča, jalovička.

Léto plyne a já mám v záloze nepřeberné množství pubertálních historek, které ale s ohledem na aktéry nebudu publikovat – myslím, že nemusím, že ostatní vědí, takové historky jsou asi podobého rázu. A tak se občas, na pár hodin osamostatňuji a otáčím vně rodiny (většinou si část rodiny ovšem beru s sebou). Slíbila jsem například v bistru Pecka v Náchodě, že přijedu na malý dopolední workshop o pečení chleba. Bylo to prima. Celý pátek jsem doma vše připravovala a majíce novou sůl, většinu chlebů sebou jsem přesolila, ale byli tam všichni dost shovívaví. Dvaadvacet lidí poslouchalo celých pět hodin a následně posílají fotky upečených chlebů, což mě tedy velmi těší. A z jedné návštěvnice workshopu, paní Stoklasové, se nakonec vyklubala šéfredaktorka náchodského Swingu, která mě požádala o letní rozhovor.

A tak léto plyne velmi pomalu dál, vstříc podzimu, protože přátelé, na polickou pouť, která je co by kamenem dohodil, musí být hotové otavy a jak jsou hotové otavy, už se blíží zima, nošení konví s vodou, foukání fukarem na dojicí zařízení, – 14 v chodbě a prohazování cestiček na záchod. Musím si to připomínat, abych pak nebyla překvapená a zbytečně skleslá :)

Pokud sledujete náš instagram, právě můžete soutěžit o jednoho Domácího pekaře, těšíme se moc na fotky! :)

3 Odpovědi to “Jen tak”

  • Kolemjdoucí:

    Moc hezký rozhovor v tom SWINGu! Zdravím a hodně síly na kopec!

  • Jen tak jsem mrkla na jméno Jentl. Moc hezký příběh. A net říká, že jméno Jentl má v České republice JEN JEDEN člověk :). Zdravím na kopec, všechny stejně a Jentl o trošku víc.
    J.

    P.S.: K tomu kříženečkovi. My máme čuvačxkavkazák v bílém provedení, vypadá jak Falco z Nekonečného příběhu. No ale trochu se nám to vymklo z rukou a místo zamýšlené hlídací bestie máme domácího mazlíka… Tak si uhlídejte záměr a výsledek :)

    • Milá Jitko, díky :). Už s naší současnou Pixie, tedy moskevákem, se to trochu vymklo :). Oni ti psi tady byli všichni takoví. Je fakt, že když je třeba, hlídají jak o život, což je fajn. Jinak Jentl není podle filmu, jestli myslíte ten, ale to neva, i tak je to moc hezký příběh. Krásnou sobotu!

Přidejte komentář