Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Na kopec dorazila návštěva. Taková ta, o které víte, že nedorazí, že si jen vyměníte pár zpráv na messengeru, že kdyby náhodou, tak by… a pak to vyšumí. A pak věšíte prádlo a slyšíte hlasy a najednou jsou tu! Bylo to moc prima se zase po delší době vidět osobně. Načli jsme mnoho témat, vypili nějaké víno, snědli nějaké chleby, vyzkoušeli pár receptů (přidám výborný Rachadův recept na krém z cukety). Zatímco jsem pekla chleba a zpracovávala mléko, ostatní skládali balíky sena a že jich je požehnaně…. Rachad si z nahazování balíků na vůz a z vozu udělal takový malý challenge – jak trefit pokaždé jedno z našich pubertálních dětí, které ho vytáčelo svou pracovní aktivitou (nepodařilo se). Hezky nám to léto začíná!

 

Tento tatarák děláme pravidelně už x let. V roce 2010 jsem ho dávala na stránku jako pomazánku z cukety a od té doby doznal pár malých změn. Výborné na něm je, že je v hotový v cuku letu, že člověk konzumuje čerstvou syrovou cuketu, že má mnoho variant.

Potřebujeme  1 menší cuketu – asi 20cm dlouhá, 125 g hořčice obyčejné, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku,  50 ml oleje, trochu octa, trochu kyselých okurek, lžíci sojové omáčky,  sůl, černý pepř, směs zeleného, růžového a bílého pepře, lžíci sladké papriky, 125 g kečupu nebo rajského protlaku, 1 feferonky.

Cuketu oloupeme, vydlabeme střed a nastrouháme, přidáme všechny ostatní suroviny – česnek utřeme, cibuli a feferonku nakrájíme nadrobno. Papriku můžeme zaměnit za uzenou papriku a stejně tak cuketu můžeme před krájením, oloupanou a vydlabanou nechat chvilku vyudit v udírně a strouhat až následně.

Vše promícháme a podáváme např. na celozrnném pšenično-žitném chlebu se semínky, který je vyroben podle základního receptu na celozrnný kváskový bochník v Domácím pekaři na str. 140

 

Tištěnou formu receptu na základní bochník naleznete v knize Domácí pekař.

2 komentáře to “Tatarák z cukety”

  • avatar Michal:

    Hele není to na fotce Hugo, který dělá teď na streamu super pořad „u Stánku“ :) :) ???
    Jinak recept vyzkoušíme, máme rádi všechny možné tataráky – hlavně hovězí a houbový .)

Přidejte komentář