Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
Po náročném dni něco velmi rychlého a velmi oblíbeného. A také tučného a vydatného, což by asi zrovna neměla být večeře, ale někdy se to tak sejde…. U nás jedno z nejoblíbenějších jídel.
btr
Suroviny: brambory, dle potřeby, cibule na proužky – na cca 1,5kg brambor asi 4 cibule, 4 stroužky česneku, sterilovaný hrách, hodně sladké papriky, majoránka, sůl, pepř,kapka tabasco a hlavně smetana na vaření. Velebím vlastní krávu – brambory nemusí být zcela potopené, ale je jí třeba hodně. :-)Ideální množství je do poloviny brambor. Během vaření se při míchání všechny brambory nasají smetanou.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky – ne příliš malé ani veliké, omyjeme, vložíme do hrnce, posypeme nakrájenou cibulí na proužky, pokrájenými stroužky česneku, osolíme, opepříme, zakápneme kapkou tabasco, posypeme vydatně sladkou paprikou, nasypeme sterilovaný hrách – slitý – bez vody a zalijeme smetanou. Řádně promícháme a dáme vařit. Je třeba občas promíchat a je třeba brambory spíše rozvařit než nedovařit. Brambory se podávají samotné – při velké chuti lze posypat ještě strouhaným sýrem, ale není nezbytné.

Komentáře

1 Linda Linda | 4. dubna 2010 v 8:30 | Reagovat

Vypada to jedle, veeelmi jedle.

Akorat netusim, jak recept pro sebe  mirne zfkovat…. vynechanim smetany to urcite ztrati podstatnou cast sveho kouzla, mozna i kouzlo cele:)

2 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 4. dubna 2010 v 8:54 | Reagovat

:-))) Bohužel, u tohoto receptu je způsob odlehčení jen ten, že se vůbec neuvaří, nebo nesní :-))). Když chybí část smetany, lze částečně nahradit mlékem s máslem, ale už je to něco naprosto jiného. Tady skutečně platí, čím více a hustší smetany, tím lépe :-)))). Lze udělat brambory i s mlékem, ale jsou to brambory s mlékem :-)

3 Darina Darina | E-mail | 4. května 2010 v 13:53 | Reagovat

Klárko,,,,tak za nás hodnotím  recept jako úžasnou mňamku ,,výborně jsme si pochutnali a brzo si dáme repete :o))) Díky té smetaně je to lahodné :-) :-)

4 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 4. května 2010 v 20:47 | Reagovat

[3]:děkuji, to potěší :-)

Jedna odpověď to “Brambory ve smetaně”

  • Evička Skřítek:

    Klárko – výborný nápad na jednoduché jídlo. Při vaření není smetany a másla nikdy dost:) ES

Přidejte komentář