Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

A jsme zase u toho. Jakmile napíšu veganské knedlíky, většina lidí bude mít hned po přečtení nadpisu kopřivku. Ale ruku na srdce, komu někdy nechybělo doma mléko a vejce a zrovna potřeboval udělat knedlíky? A tak jeden vymyšlený a řádně odzkoušený recept na knedlíky. Bez pachuti, nemdlé, velmi dobrá alternativa.

Potřeba je 250 g celozrnné mouky pšeničné přesáté, 3 tvrdé rohlíky, sůl, ždibíček droždí, 125 ml vody, polévková lžíce hrašky.

Nejprve je třeba nasypat do mísy mouku, přidat opravdu ždibíček droždí, asi dvacetinu kostičky. Zalít vlažnou vodou, rozmíchat droždí v troše mouky a nechat chvíli odstát. Jakmile naskočí kvásek – těsto se malinko zvedne, přidat sůl, hrašku a nakrájenou housku. Vše řádně uhníst, ovšem pozor, těsto nebude zcela tuhé, bude malinko řidší.

Následuje kynutí, běžné, jako u klasických houskových knedlíků a po vykynutí – vyválet dva knedlíky na pomoučněném vále. Nedrží úplně tuhý tvar, ale ani se nerozlezou. Vložit do vroucí, osolené vody a vařit cca 35-40 minut. Následuje už jen vyndání z vody  a nakrájení nití.

4 Odpovědi to “Houskové knedlíky bez vejce a mléka”

  • Karofka:

    No jo, hraška je z hrachu a ten nadýmá. Takže pro mne nelze.

  • Mona:

    Ahoj, právě zkouším tyto knedlíky a chci se zeptat, není tam překlep v množství vody? Určitě to těsto nemám řídké, spíš jsem musela drobet vody přidat, aby se mi to vůbec vše spojilo dohromady.

  • kyschu:

    Díky. Paráda. My totiž vejce neradi. Ale místo vody dám mléko, to zase joooo. A k tomu bude ta dýňová omáčka.

Přidejte komentář