





Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.
Komentáře
Dnes to i u nás vonělo rebarborou Dokonce ten náš rebarborový koláč byl též s tvarohem. Milá náhoda.
Vypadá to krásně a jednoduše, určitě vyzkouším i tuto variantu
Ahoj! Ja tu svou dnesni rebarborovou nevyfotila, trubka.
Nakonec nebyla nalada balit rebarboru do knedli, tak jsem udelala bublaninu s drobenkou a misto ovoce dala rebarboru. Uz zmizela – a dokonce obe babicky ji pochvalily – mame taky tchynovy den.
A mame tu teoreticky problem – je rebarbora ovoce nebo zelenina? Nazory i zduvodenni se tu ruzni – co myslite vy tam?
[3]: No za nás jednoznačně zelenina
.-))) jasně – tak to jsou zeleninový knedlíky . Prostě je to podle nás víc mangold než jablko, i když se to používá hlavně na sladko.
tak jsme se podívali a wikipedie :
Reveň (Rheum) je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi rdesnovité. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina rebarbora, což jsou mladé řapíky některých revení.
No kdyz to rika wiki, to je jina:)
Podobny problem mam s melounem – je sladkej a cervenej, tedy ovoce, ale zase se z nej nedaji ani pro sebevetsi snaze udelat knedliky. A je pribuznej s cuketou.
Mam nejakou nespavou, vzbudil me hruzny sen v pet a nemuzu zabrat. Asi udelam k snidani tvou verzi rebarboroveho kolace, ten vcerejsi uz padl za vlast.
[7]: na mě toto chodí pravidelně každý květen – vzbouzím se hodně brzy s hrůzou, co všechno musím stihnout – v červnu už většinou zjistím, že to stejně nezvládnu a zase spím klidněji )))))))))
Jinak ten rebarborový koláč výše, většinou se dělá jen s máslem a někdo ho dělá i tak, že tu druhou polovinu s máslem smíchá jako drobenku, někdo poklade jen plátky, někdo nalije smetanu. V každém případě je lepší studený !