Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Na závin používám obyčejné kynuté těsto a je to taková jednodušší varianta buchet :-)
zavin
suroviny: 1kg mouky pšeničné celozrnné přesáté, 50g droždí, mléko, citronová kůra, 90g másla, 2  vejce, 100g cukr, vanilkový cukr,
na drobenku: 100 g másla, 200 g mouky, 100 g moučkový cukr
náplň maková: 250g máku, půl hrnku cukru, citronová kůra, trochu skořice, hrnek mléka
náplň tvarohová: 500g tvarohu, citronová kůra, rozinky, rum, vejce, půl hrnku cukru
máslo na pomazání.
V míse si uděláme z trochu mouky, droždí, trochu cukru a mléka kvásek. Když vzejde, přisypeme ostatní suroviny, máslo rozpuštěné a vše dobře vyhněteme. Necháme minimálně hodinu a půl kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty. Nemusí být extra tenké. Potřeme nádivkou.
zavin
maková: nameleme mák, přidáme všechny suroviny a dáme do hrnce zahřát. Když se provaří asi 10 minut, necháme chvíli odstát a namažeme po celém plátu. Plát zabalíme do závinu. Potřeme máslem a posypeme drobenkou – smíchaným máslem spolu  s moukou a moučkovým cukrem.

Jedna odpověď to “Makový a tvarohový kynutý závin”

  • Míša:

    Dobrý den Klárko, chtěla jsem se zeptat, kolik mléka do těsta patří… Děkuji moc! Hezký den Vám přeje Míša!

Přidejte komentář