Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Dnes přišel mailem recept od Katky na rumové kuličky, které lze udělat i na poslední chvíli a tak se na to vrhám. Mám po poslední jízdě na poštu, všechny vánoční knihy odeslány a hned po kuličkách se vrhám na pralinky od Ivy (aby nevzniklo nedorozumění, vrhám se na pověšení receptu, nikoli na pralinky, to musí hezky v hlavě uzrát). To vše se dá ještě stihnout. Já už letos asi 12 druhů cukroví nestihnu, ale mentálně máme napečeno spoustu. Každé ráno u snídaně někdo prohodí – vždy někdo jiný:“tak, a dneska udělám cikánský řezy“ a u toho také zůstane. U toho prohození. Evidentně to nikomu příliš nevadí. Přdpokládám, že kdyby hodně vadilo, už to fakt někdo dotáhl do konce :)

A kuličky od Katky

Zdravím na Kopec
Dávám do placu notoricky známé kuličky, tak, jak je dělám já.
Vzhledem, k tomu, že jsou nepečené, tak se dají zvládnout ještě na štědrý den dopoledne.
Na dvě dávky (dělat méně je zbytečné) :
250 g BB pudinku, nebo dva pudinky a dovážit rozdrcenými piškoty
250 g cukru moučka
250 g rozpuštěného másla
kakao
lžíce solamylu (kukuřičný škrob)
rum
Těsto vychladit, formovat kuličky, obalit v kokosu, nebo strouhaných oříškách.
Dobrou chuť !
BB pudink se kupodivu stále vyrábí, dělá ho pan Oetker, dá se koupit na Slovensku, třeba v Tescu.
Přeji příjemné svátky.
Kateřina Svobodová

8 Odpovědi to “Rumové kuličky od Katky”

  • Lenka K.:

    Áááá, rumové kuličky! Vida, zrovna jsem se chtěla podívat po receptu, že letos už je konečně udělám! Mám sice jen normální Naturamyl puding, ale i tak zkusím. Děkuju moc za inspiraci a zdravím autorku Katku i všechny na Kopec!
    Lenka

  • My je taky děláváme, ale vlastně mi chutnají spíš ty bez BB pudingu, prostě normální pořádně kakaový puding a sušenky/piškoty do toho (kokosový olej mi nevadí tolik jako palmový, ale to jsem OT). A dovnitř višně pár dní naložená v rumu, jinak to není ono:)

    • katka1:

      No jasně , ten BB pudink obsahuje palmový olej, napsala jsem úplnou blbost a nebýt vás, ani bych si hoho nevšimla, ten kokosový by mi taky nevadil.
      Katka

    • Určitě, višně naložená v rumu, jinak to není ono. Osobně bych tam nemusela mít ani ty piškoty, ani bb ani jiný puding. Ta višně – hlavně – pak to teda nebudou rumový kuličky, ale višňová bowle :)

  • hanaka:

    No tohle je nejhorší, člověk má něco zajetého, bylo to fajn a najednou se tam začnou objevovat další „nové, lepší“ ingredience a človek je zase na začátku. Jinak taky používám naturamyl, myslím, že napsledy jsem brala už ten větší a stál kolem 30 Kč.
    A přidávám recept na moje rumové kuličky pro lenochy, i když uznávám, že v rodině s mnoha dětmi to může být problém :-) Po celou dobu pečení, zdobení cukroví schovávám úlomky, zbytky krému, polevy. Až je vše hotovo, toto smíchám dohromady, přidám trošku marmelády, hodně rumu a nastrouhané ořechy, mandle. Hmotu dám do chladu trošku vytuhnout a poté obaluju v kokosu, oříšcích – co mi padne pod ruku :-)

    • katka1:

      No právě :-), já jsem je X let dělala bez BB, protože nebyl. Letos nám ho poslala známá ze Slovenska a musím uznat, že jsou o moc lepší, než ty s piškotovými drobečky. Sedím nad kuličkami a přemýšlím, jaké drobečky by byly lepší – no jasně ty z domácího cukroví :-)
      Katka

  • katka1:

    Moje nadšení z toho, že se dá opět sehnat BB pudink opadlo – všimla jsem si, že obsahuje kokosový olej :-(

Přidejte komentář