Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Posts Tagged ‘obrázky’

veg

Inspirována Gurmánčiným borůvkovcem, kdy jsem přemýšlela, jak zvláštní může být
BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY
kombinace borůvek a máku, pro mě naprosto neobvyklá, pustila jsem se do borůvkových knedlíků s tím, že kdo nic nezkouší, nic nezkazí J)) a knedlíky vylepšila o makovo-cukrovo -borůvkovou omáčku. Knedlíky to jsou tentokráte tvarohové, protože po našem návratu z borůvek a chlapů svážení balíků bylo už jen málo času a všichni měli hlad.
Dnešní těsto je navíc trochu hutnější, než běžné tvarohové těsto – záměrně – knedlíky nejsou tak nadýchané, jako u těsta kynutého, drží dobře borůvky, které se tolik
nerozvaří a vůbec to prostě byla bašta :-))

Suroviny: 1kg celozrnné přesáté mouky pšeničné, 125g másla,3vejce, ½ pol. lžíce soli, 250g tvarohu, 250g mléka, borůvky – na posypání cukr a máslo,¨1kg tvarohu,
na omáčku – 300g máku, 7 lžic moučkového cukru,125ml mléka a borůvky – zhruba 250ml.
BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY
Nejprve si ušlehám vejce s tvarohem, máslem a solí do pěny. Pak přidám mouku a mléko a vyhnětu vláčné těsto. Těsto nenechávám odpočívat. Ihned balím doprostřed borůvky. Knedlíky vkládám do horké, osolené vody a po vyplavání a uvaření – cca 20 minut, je zcedím a dám na talíře.
Celé nejprve polévám tvarohem, který je vyšlehaný s cukrem, poté knedlíky posypu jemně moučkovým cukrem, poliji makovo-borůvkovou omáčkou, kterou jsem si udělala tak, že jsem namlela mák, vložila jej do hrnce, přidala mléko a borůvky, které jsem nemixovala, ale jen rozmačkala vidličkou a přivedla jsem k varu.
Celý talíř pak trochu polít máslem.:-)

Komentáře

1 Pipi Pipi | Web | 21. července 2010 v 13:12 | Reagovat

To zní dost dobře a vypadá to opět více než jedle. Zaujalo mne, žes použila celozrnnou mouku, to může být chuťově zajímavé! Ovocné knedlíky jsou prostě nej! :-)

2 Klára Klára | E-mail | Web | 21. července 2010 v 14:00 | Reagovat

[1]: díky :-), ve všech receptech tady je jen celozrnná pšničná mouka, někdy celozrnná špalda, většinou ještě přesáté přes cedník

3 Madla Madla | Web | 2. srpna 2010 v 14:03 | Reagovat

Jé, já bych si tak dala! Vypadá to nádherně a určitě to stejně dobře (ne-li lépe) chutná!

4 Klára Klára | E-mail | Web | 2. srpna 2010 v 20:41 | Reagovat

[3]: :-) Včera jsme byli na borůvkách a nebyl tvaroh, tak byly kynuté knedlíky a nahoru přišla drobenka s mákem – taky moc dobrý jako nouzovka :-D

Nový komentář