Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Posts Tagged ‘řekdvičky’


veg
suroviny
Je tolik ředkviček, že se musí prostě spotřebovat stůj co stůj.
suroviny
Tak mě napadl starý babičky štrůdl – tedy lépe řečeno – těsto na něj!
Na to jsou suroviny vždy a dovnitř prostě přijde to, co zrovna je – tudíž ředkvičky – ale i spousta jiného !
suroviny
suroviny: na těsto: 250g přepuštěného másla (pokud není, lze použít prostě 250g másla), 420g mouky celozrnné pšeničné přesáté a 12 lžic vody. Na vnitřek: tvaroh – asi 500g, sůl vejce do tvarohu, rajčata – zhruba 3 ks, 4 stroužky česneku, ředkvičky – svazek – ky , česnek medvědí – listy -asi 10 listů, svazeček dobromysl, sušené oregano, sůl, olivový olej, 3 vejce na polití. Jedno vejce na potření.
suroviny
Nejprve se uhněte z mouky, tuku a vody těsto. Je velmi vláčné a příjemně se s ním pracuje. Pak se vymaže plech a polovina těsta se do něj vloží – tedy vyloží se těstem plech, včetně stran.
suroviny
Těsto potírám olivovým olejem.  Na těsto se natře tvaroh, který je umixován se solí a listy medvědího česneku a také s vejcem.
kolac
Na tvaroh přijde vrstva plátků ředkviček a plátečky česneku, na česnek pak plátky rajčat, nasekaná dobromysl, posypané sušeným oreganem a zaliji třemi rozkvedlanými vejci.
suroviny
Vše přikryji rozválenou druhou polovinou těsta – ekvilibristický kousek :-)
koláč
Nakonec se mašlovačkou a jedním celým vejcem koláč potře. Kdo se radoval, že je těsto bez vajec, po dojití až sem jich napočítal celkem pět :-), prostě když jsou, těžko se mi s nimi šetří :-)))) Koláč se dá péci a nechá vychladnout.
koláč

Komentáře

1 Jarka O. Jarka O. | 15. června 2010 v 15:27 | Reagovat

Báječný nápad, medvědí česnek miluju :-)