Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Posts Tagged ‘řezy’

Ve stejný den jako loni, tedy včera, nám napadl sníh. Je tu naprosto neoddiskutovatelně zima. Pozitivní je, že nám fungují kamna, peče trouba, máme jablka a kvas, takže zima + teplý chleba + jablečné řezy, to je kombinace, která jde vždy dohromady. Určitě se u vás tyto řezy pečou s různou obměnou poměru surovin a já budu moc ráda za vaše poměry, co ve vašem receptu chybí, co přebývá, čím řezy vylepšujete ve vaší rodinné verzi.

Potřeba je:

250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (lze samozřejmě použít máslo), 450 g celozrnné (nebo hladké mouky), 150 g moučkového cukru, velká lžíce vanilkového cukru, citrónová kůra, 4 větší vejce nebo 6 malých, 1 prášek do pečiva, 6 velkých jablek, vanilkový cukr na posypání jablek a skořice.

Utřeme (v robotu lopatkou, ručně vařečkou s dírou uprostřed nebo ručním šlehačem s háky) tuk, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citrónovou kůru do pěny. Přidáme mouku a těsto rozdělíme 2:1. Větší část uložíme přikrytou do lednice nebo do chladu, menší část do mrazáku (cca na 2 h).

Poté si připravíme jablka – oloupeme a nastrouháme a ušleháme z bílků sníh.

Po vyndání z chladu těsto mokrou rukou rozprostřeme na plech, pokryjeme nastrouhanými jablky, procukrujeme vanilkovým cukrem a posypeme skořicí. Na jablka nandáme lžící tuhý sníh a roztáhneme po celém plechu a nakonec posympeme nastrouhaným těstem z mrazáku. Pečeme cca 40 min při 150 °C.