Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Posts Tagged ‘vejce’

Moc práce, nějaká tvůrčí krize. Děti vařily krupicovou kaši a než si jí stihly vyfotit, tak jí snědly.
vejce
Jednoduchá

příprava majonézy:
do vyšší nádoby vyklepneme celé vejce,
osolíme, opepříme, přidáme trochu worcesteru, lžičku kremžské hořtice a olej – oleje zhruba 200ml.
Na dno nádoby vložíme ruční mixér – kuželku a zapneme na co nejvíce, s mixérem nepohybujeme, vydržíme několik sekund a po chvíli mixér pomalu zvedáme směrem nahoru. Cca. po 30 vteřinách máme hotovou velmi hustou majonézu. Pokud je stále řídká, přidáme trochu oleje.Můžeme dochutit citronovou šťávou jemně sekanou cibulí. A nakonec ještě malý videonávod pro ty, kterým se stále ne a ne podařit. Na základní majonézu, na tu nepovedenou, jak jí napravit a proč je nepovedená.
ma
ma
ma

Komentáře

ma
1 Kamarytka Kamarytka | 26. dubna 2010 v 19:26 | Reagovat

Majonézu jsem připravila přesně podle receptu a od té doby jsem už ani jednu nekpoupila. Je vynikající, jak do salátů, na chlebíčky a ochucená česnekem i místo tatarky ;-)

2 zlatkan zlatkan | 9. června 2010 v 13:32 | Reagovat

Tuto majonézu už jsem připravovala několikrát. Vždy jsem cibulku a citron. šťávu jen vmíchala do hotové majonézy. Včera jsem (ani nevim proč) do hotové majonézy přidala cibulku a projela to ještě jednou ponornym mixérem. Majonéza zhořkla :-( Následovalo …. za stálého míchání, vyléváme do záchodu Takže bacha! :-)

3 zlatkan zlatkan | 9. června 2010 v 13:33 | Reagovat

Jinak, je ale skvělá :-D

4 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 9. června 2010 v 13:42 | Reagovat

[2]: jojo,, :-) neměla by se nikdy asi cibule sekat – zhořkne i bramborový salát – jen hezky nožem .-))))

veg
Protože zavítali rodiče, měli jsme po dlouhé době bílé pečivo. Na housky jsme udělali tvarohovou pomazán
snidane
ku s paprikou. Na domácí chleba
chleb
pak krájená vejce natvrdo a kolečka okurky. Navíc ještě talíř se snídaní, která neprošla tepelnou úpravou – na kolečka okurky, cibule, ředkvičky, zakapané olivovým olejem a tvaroh s cibulí, paprikou a solí.