Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Domácí přesnídávka je pro recept věcí věru náročnou, a to proto, že nic, co se týká přesnídávky, není konstantní. Jablka bývají jinak sladká, jinak moučná, jinak šťavnatá. Sladké každý rád jinak, někdo více, někdo méně a tak je velmi ošidné specifikovat množství cukru. Jediné co mohu trochu více přiblížit je kukuřičný škrob nebo puding. Toho dávám 180 g na 16ti litrový hrnec.

Lze si přečíst samozřejmě přesné recepty na výživu, jenže pokud nemáte stejná jablka, může se z vynikající přesnídávky podle naprosto stejného receptu, vyklubat nedobrá břečka a naopak.

Proto se utíkám jen k návodu a množství surovin je třeba citem.

Na výživu jsou tedy třeba jablka. Kdo nemá rád dýni, může udělat pouze přesnídávku jablečnou. Pokud však dýně nevadí, vyzkoušený poměr je jablka – dýně 3 : 1.

Jablka na přesnídávku vždy loupu a to proto, že pokud vaříme jablka ve slupce a pak pasírujeme, často je pak výživa nahořklá. Poctivě tedy jablka vyloupu, vyjádřím, nakrájím na kusy a dám do hrnce. Na jablka vložím nakrájenou a oloupanou dýni. Nejraděj používám klasickou velkoplodou oranžovou. Podliji vodou a to nejen hrníčkem, ale aby alespoň 1/4 byla ponořená. Přikryji a nechám vařit, dokud není ovoce měkké.

Pak vše rozmixuji mixérem, přidám cukr dle chuti a škrob. Škrob si rozmíchávám ve studené vodě a teprve poté ho liji do ovocné směsi a pouze už čekám, kdy má směs správnou konzistenci.

Hotovou přesnídávku naliji do sklenic a zavařím – 40 minut při 80°C.

3 Odpovědi to “Domácí přesnídávka jablečno – dýňová”

  • Renáta:

    Děkuji,jste moc hodná. už jsem se podívala. Přeji hezký slunečný den.
    Renáta

    ps.Pokud bych Vás mohla poprosit, když najdete nějaký dobrý recept na slané sušenky přes (strojek-pistol)Poslala by jste mi je na e-mail rd70@seznam.cz Pár receptů, přes stojek na sladké jsem našla,byl to vždy takový pokus omyl….ale u většiny byl problém to pak ze strojku dostat, mám tedy jeden a ten mi funguje. Sháním teď další…které by měl někdo již vyzkoušené :-) Ještě jednou moc děkuji. R

  • Renáta:

    Dobrý den paní Kláro, omlouvám se že Vás takto kontaktuji, našla jsem na těchto stránkách Váš článek,,Klára u Strojek na sušenky Universal,, Chtěla jsem Vás poprosit o recepty na slané sušenky přes tent strojek.
    Děkuji Renáta

    • Už jsem vám k minulému komentáři napsala dvoje sýrové a budu dělat ještě další, tak napíšu další recepty. :-) Hezký den. Btw. vůbec neobtěžujete !

Přidejte komentář