Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Ricotta str. 113

 

 

3 Odpovědi to “Ricotta str. 113”

  • mecoun126:

    No já to prostě přeleju přes velikej cedním vyloženej plátnem – nabírám krabkou na mastě z lékárny
    …přes noc ji nechám prokysat a ráno jde ha hrnec…ničím to nesrážím.

  • Lenka:

    Dobrý večer, jsem už zoufalá a chtěla bych poprosit o radu. Dělám ricottu už po třetí, vždy se přesně držím postupu, zkoušela jsem používat jak ocet,tak citronovou šťávu, ale nikdy se mi nesrazí. Je vidět, že v hrnci poletují kousky ricotty,ale nelze jej sebrat, vždycky se rozplynou.. nesrazí se.. Neměli byste pro mne nějakou radu? Moc děkuji a přeji hezký večer.

    • Niva:

      Hned po výrobě sýra zahřeju na 85-90. Vliju čistý ocet a razantně zamíchám. Opravdu rázně jedním směrem, asi 5x, pokud nestačí i vícekkrát dokola. Ricotta se začne srážet, odstavím z tepla a nechám ustálit. Pak seberu formičkou vytvořený koláč. Může se i nechat vychladnout, ricotta si sedne na dno a pak se jen odčerpá syrovátka.

Přidejte komentář