Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Dnešní den výlet, takže k snídani jen domácí chléb se sýrovou pomazánkou a na cestu kokosová buchta.
kokosova
suroviny na buchtu: 4vejce, hrníček cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr, citronová kůra, hrnek oleje, mouka celozrnná pšeničná přesátá – asi tři hrnky. Hrnek mléka. Sáček kokosu.
Utřeme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a třeme dále. Přidáme posléze citr. kůru, mouku, mléko a prášek do pečiva. Můžeme přidat bu´d mouku nebo mléko, podle toho, zda je těsto moc tuhé nebo řídké. Těsto by mělo být spíše řidší, určitě by v něm neměla stát lžíce. Mělo by táhle téci do vymazaného a vysypaného plechu. Uhladíme povrch buchty a nasypeme na ní celý 200 g sáček kokosu. Mírně lžící vpravíme do buchty, ale velmi mírně. Lze také použít tučnější variantu, kdy kokos nezapravujeme, necháme volně, ale hned po upečení polijeme povrch buchty smetanou. Tato  na obrázku je dělaná bez smetany.

Přidejte komentář