Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
Tak jsem neodolala a koupila si novou věc do kuchyně. Formičky na muffins. Tyhle americký
houby
novoty mě do minulého týdne míjely, ba co víc, víceméně jsem jimi opovrhovala :-), ale nedá se nic dělat. Musím zabít své předsudky a být pokroková :-), abych pak mohla případně říct, že je to fakt blbost :-)

No, takže forma s 12 dolíkama je doma, nechala jsem si jí koupit, takže jsem mohla hned v duchu kalkulovat, jak se ten nákup podařil. Nahlas jsem samozřejmě projevovala jen díky, a vděčna opravdu jsem, neboť pan domácí koupil formu bez řečí a ihned. V duchu jsem by
muffins
la trochu nesvá, že to nemá z boku ty drážky, ale nakonec jsem si uvědomila, to o tom darovaném koni ….
tak jo, první pokus – když jsem to dala na stůl, děti křičely – rychle, jsou houby, na stole jsou houby—– to je hezčí než muffins – neznám správný překlad—- takže houby…
suroviny na 12ks : 250g mouky celozrnné přesáté, 150g cukru, 1 vanilkový cukr, 1
prášek do pečiva, 50g namletého maku, 100g mletých ořechů, 100ml oleje, 150ml smetany, 3 vejce
poleva: moučkový cukr, citronová šťáva
muffins
utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme olej, mák, ořechy, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dáme do formiček – nandavala jsem lžící, formičky byly úplně plné. Pečeme na 180st.
Po upečení a vyndání potřeme citronovou polevou – utřený moučkový cukr s citronovou šťávou.
K houbám čaj – černý s mátou, meduňkou a dobromyslí a na výběr ještě horké kakao.


Komentáře

1 Veska Veska | 20. května 2010 v 12:35 | Reagovat

Přiznávám,že tyhle amerikánské věcičky taky doma nemám a ani po nich neprahnu do doby než moje názory převýší nároz a potřebu ostatních a stanou se nepostradatelnou nutností :-D
Jen se obávám,že skončí zapomenuté někde v temném koutku komory 8-O
aby se jednou za rok oprášily ,ale zatím úspěšně odolávám :-?

2 Veska Veska | 20. května 2010 v 12:37 | Reagovat

Ale překlad mě fakticky nadchl [:tired:] takže houby u nás zatím nebudou :-P

3 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 20. května 2010 v 12:40 | Reagovat

[1]: No, máme na to asi stejný názor :-) ,ale  pořád jsem přemýšlela – každý den, jaký zase moučník, tak jsem si udělala radost a mám zase na další rychlé moučníky další možnosti – ale máš asi pravdu, není to nezbytné :-D

Jedna odpověď to “Houby s mákem”

  • Kikus:

    Na americké vymoženosti a nejen ty mám podobný názor jako vy. Formu na mufíny jsem si ale koupila, ale používala ji na něco jiného – bezlepkové dalamánky. Řešila jsem vždycky skladování bezlepkového chleba, který strašně rychle tvrdne. Krájela jsem ho na plátky a mrazila a pak vyndavala jen potřebný počet plátků. Časem jsem si říkala, že by to chtělo změnu, na chlebu mi vždycky nejvíce chutnala kůrka, tak něco, kde bude kůrky hodně :-) ale rohlíky nebo housky se z té škrobové směsi moc uplácat nedají, tak mě napadlo toto. A docela to fungovalo.
    A když pak přibyly děti, tak jim v tom občas upeču sladké mufíny, většinou na bázi bábovkového těsta. Jim se strašně líbí ten tvar a případná poleva, normální bábovku moc nejedí, ale když je to „houbová“, tak ano :-)

Přidejte komentář