
Na závin používám obyčejné kynuté těsto a je to taková jednodušší varianta buchet :-)

suroviny: 1kg mouky pšeničné celozrnné přesáté, 50g droždí, mléko, citronová kůra, 90g másla, 2 vejce, 100g cukr, vanilkový cukr,
na drobenku: 100 g másla, 200 g mouky, 100 g moučkový cukr
náplň maková: 250g máku, půl hrnku cukru, citronová kůra, trochu skořice, hrnek mléka
náplň tvarohová: 500g tvarohu, citronová kůra, rozinky, rum, vejce, půl hrnku cukru
máslo na pomazání.
V míse si uděláme z trochu mouky, droždí, trochu cukru a mléka kvásek. Když vzejde, přisypeme ostatní suroviny, máslo rozpuštěné a vše dobře vyhněteme. Necháme minimálně hodinu a půl kynout. Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty. Nemusí být extra tenké. Potřeme nádivkou.

maková: nameleme mák, přidáme všechny suroviny a dáme do hrnce zahřát. Když se provaří asi 10 minut, necháme chvíli odstát a namažeme po celém plátu. Plát zabalíme do závinu. Potřeme máslem a posypeme drobenkou – smíchaným máslem spolu s moukou a moučkovým cukrem.
Dobrý den Klárko, chtěla jsem se zeptat, kolik mléka do těsta patří… Děkuji moc! Hezký den Vám přeje Míša!