Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař
veg
Když člověk stává ve čtyři, zadělá na buchty, kterých je nakonec osmdesát, připraví domácí
hamburger
chleba a všechno na něj a začne připravovat oběd a zjistí, že buchty jsou fuč, začne přemýšlet, jak na to ! :-))) Takže začne vymýšlet různé obezličky a zatáčky, až ho napadne třeba taková jistota, jako domácí hamburger, jenomže domácí hamburger rovná se samozřejmě domácí houska. V ten moment už to tak smozřejmé ale být nemusí, dokonce člověku přijde naprosto fantastický nápad zavolat všem, kdo teprve mají přijet, aby cestou koupili hamburgerové housky :-). Tak se taky stalo a na mě pak zbylo jen dojít na záhon, natrhat čerstvý salát, namlít vločky – ale tuto práci jsem rozdala :-))) a udělat ovesné karbanátky.Bylo tady osm chlapů. většina zvyklá na maso a přesto byla nepřeslechnutelná „nahlas“ :-)) vyslovená hamburgerová pochvala – toho si tedy fakt vážím !!
A protože už bylo pozdě, brzké vstávání, celodenní únava, šrumec atd. , fotky se dost zásadně nepovedla – nicméně to nic nemění na tom, že tento recept je opravdu stálice a doporučuji rozhodně vyzkoušet.
suroviny: ovesné karbanátky, cibule, salát – hlávkový nebo trhací, kečup, majonéza, hořtice
Housky lze buď nahřát, nebo nechat jen tak a  rozříznout na dvě půlky. Spodní namazat kečupem, přiložit salát a na salát vložit karbanátek. Na karbanátek potom hořtici, majonézu a nakrájenou cibulku na plátky. Lze přidat i vejce na tvrdo a okurku nebo sýr. Vše se přiklopí druhou půlkou.

Komentáře

1 Veska Veska | 30. června 2010 v 12:58 | Reagovat

Tyhle karboše jsou úplně suprové lepší jsem nejedla a to i když jsou bez masa

2 Klára Klára | E-mail | Web | 30. června 2010 v 13:58 | Reagovat

[1]: Když jsem se vdala – hodně hodně mladá, neuměla jsem vařit :-) a babička mi radila, že mám dát do klasických karbanátků hrnek ovesných vloček – „nastavit je“. Když jsme pak přestali jíst maso, zkusila jsem to naopak bez toho masa :-). Časem se z toho vyvinul tento recept, ale je to ohromně variabilní, podle chuti a fantazie každého. Ale rozhodně se nepřejí a chutnají dost i lidem, kteří jedí běžně maso.

3 Alena Alena | Web | 1. července 2010 v 0:06 | Reagovat

Klárko,
já dělávám plněné papriky s ovesnýma vločkama. Vločky nejdříve uvařím s vodou na hustou kaši. Pak přidám ostatní ingredience a vařím v rajské. Můžu ti říct, že i masožravci nepoznají, že je to z vloček.
Musím se přiznat, že já byla kdysi asi 5 let taky vegetariánka. Ale ne tak přísná, maso jsme jedli pouze kuřecí a ryby. Ale pouze 1x za týden.
Máš můj obdiv! :-)

4 Klára Klára | E-mail | Web | 1. července 2010 v 9:28 | Reagovat

[3]: :-), přesně tak tak dělám papriky, jen vločky nevařím, ale jen namáčím a kořením a vařím až v té rajské :-)). Úplně jsem na ně dostala chuť :-)
Obdiv není na místě :-), naopak, mám to dost jednoduchý, protože doba nám přeje a můžeme si jít tou cestou, kterou jsme si zvolili. Kdyby to bylo z nutnosti či donucení, asi by to bylo mnohem složitější a pak snad hodno obdivu, že to člověk zvládá, ale takhle…? škoda slov :-D v každém případě ale díky :-)

5 Veska Veska | 1. července 2010 v 10:05 | Reagovat

Jo to je ono zůstali mi karboše,tak druhý den byly přelité rajskou omáčkou :D

6 franta franta | Web | 10. července 2010 v 22:49 | Reagovat

No tak tenhle vypadá hodně lákavě…

Přidejte komentář