Kdysi byly děti na jedné návštěvě, kde dostaly kolínka s rajskou omáčkou. Od té doby na
ně pějí ódy pokaždé, když si v obchodě všimnou kolínek :-) To samé se stalo na minulém nákupu – zprava tři křičely – kolínka s rajskou a zleva jeden – néééééé- školní jídelna -úúúúúúúúúú
Školní jídelna to bohužel prohrála a dojídá brambory a polívku a ostatní, kteří nejsou zatíženi zkušenostmi závodních jídelen se ohromně těší na kolínka s rajskou. Zajímavý je, že při každém dalším nákupu si vzpomenou na tu první na té návštěvě a nikdy ne na tu mojí, která je pak pokaždé disciplinovaně na základě pokřiku uvařena. Každodenní nespravedlnost světa :-)))
suroviny: 1větší cibule, olej, hrst mouky, 1,5 litru vody, 2 střední rajské protlaky, 3 nové koření, sůl, 1 bobkový list, 4 hřebíčky, trochu skořice, 7 lžic cukru, trochu citronové šťávy.
Nejprve si rozpálíme tuk, pak na něj vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme.Po osmahnutí cibule zaprášíme moukou, zamícháme a vlijeme rajské protlaky. Rozředíme vodou, osolíme, vložíme koření, osladíme cukrem dle chuti a vaříme za častého míchání do husta. Jako příloha byla dnes vařená kolínka.
Komentáře
krasna letní kompozice na fotce: hory, louka, sluneční den a jídlo
Nádhera,jídlo venku v přírodě je vždy super a to klidně zblajznu i rajskou s kolínkama,já zase miluji rajskou s rýží
a snad ještě víc rajskou polévku s příslušnou porcí rýže,raději víc než míň,ač školní jídelnou odchovaná nemám k ní averzi(jen knedlíky nemusím)