Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

veg
Tak dnes ráno jsem se zaradovala ! Je hezky, bude hezky! Dlouho bude hezky! Tak to se bude sušit a chvíli obyčejná jídla -jen něco rychlého, aby se neřeklo :-). Ale pan domácí je jiného názoru než všechny meteorologické servery ! Hezky prý bude, ale tráva je mladá, mazlavá a dlouho by schla, tak si mám na tu dovolenou pěkně počkat :-)))) Zkusíme jen nově udělat pytlovou senáž – nebo spíš balíkovo-pytlovou senáž a to nebude žádná veliká dřina a bude se moci vařit normálně  :-(((
Ještě, že mě to baví!!!!!!!  :-)))))
POLÉVKA
Suroviny na polévku: domácí nudle, 1 cibule větší, zelená petrželka, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, 2l vody, zelená cibulová nať, olej.
Nejprve se na rozpáleném oleji osmahne cibulka, na ní zelená nať, zalije se vodou, přidá koření, sůl a přivede se k varu. Když voda vaří, přidají se tenké domácí nudle a nasype zelená petrželka. Nudle je třeba vařit do měkka  – tzn. miminálně 12 minut.
Pivní brambory jsou docela specifické jídlo, které nemusí zachutnat každému. Jsou lehce pikantní a jejich chuť je třeba dochutit dle vlastních chuťových buněk :-)
suroviny na brambory: brambory :-), dle velikosti pekáče, tak , aby pokryly dvě vrstvy pekáče. Stroužek česneku, 1 kedlubna, sladká paprika, sušené oregano, čerstvá dobromysl – asi 4 snítky, asi 4 zelené natě čerstvé cibule, kečup – asi 100g, hořtice asi 100g, sojová omáčka asi 2 lžíce, pivo asi 250ml, 3 vejce, olej, sůl, uleželý tvaroh nebo syrečky, případně romadur.
Nejprve oloupeme a omyjeme brambory, syrové je na plátky pokrájíme do pekáče omaštěného
suroviny
suroviny
suroviny
olejem. Brambory osolíme, na brambory nakrájíme na plátky česnek. Poklademe tenkými plátky kedlubny, opět poklademe plátky brambor, osolíme, opaprikujeme a poklademe zelené bylinky a na tenké plátky pokrájený klihovatý tvaroh, případně syrečky či romadur. (naklížený tvaroh je tvaroh, který je zaočkovaný jedním syrečkem – cca 1kg na jeden syreček, osolený a nechaný jeden týden při pokojové teplotě). Vše zalijeme rozkvedlanými vejci. Nakonec polijeme kečupem, hořticí, sojovou omáčkou a zalijeme pivem, aby byly brambory alespoň ze 3/4 zalité.
BRAMBORY
Dáme vařit na plotýnku nebo do trouby – dávám na kamna – přikryjeme a občas promícháme  – vrstvy nezůstanou tak, jak byly poskládané – během vaření se jimi míchá. Jídlo je hotové v momentě, kdy jsou brambory měkké a pivo spolu s kečupem, hořticí a soj. omáčkou udělá na bramborách hustou konzistenci.

Komentáře

1 Hanka Hanka | 6. června 2010 v 10:34 | Reagovat

Tohle vypadá náramně zajimavě! Mám sto chutí to o prázdninách vyzkoušet. Jen teda to pivo…vyvaří se alkohol? Také máte, zdá se, děti, tak snad alkohol vařením zmizí. A chutnají vašim dětem takovéto pivně-tvatůžkové chutě?

2 Hanka Hanka | 6. června 2010 v 10:36 | Reagovat

Tak já asi fakt neumím hodnotit. :-(
Klikla jsem na poslední hvězdičku a nesvítí žádná. Ná-vod! Ná-vod! :-x

3 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 6. června 2010 v 10:45 | Reagovat

[1]:
:-) já pevně doufám, že se vyvaří, není tam toho mnoho, 2,5 dc na celý pekáč, ale upřímně to vařím s vědomím, že takováto jídla děti moc nejedí. Dají si hodně nudlové polévky a jídla tohoto typu – dost kořeněné a pikantní příliš nejedí, jestli snědí dvě, tři lžíce…. toto jídlo nevařím bez polévky – aby měly právě děti něco jiného. Mnohem větší problém jsem měla s buchtičkami s vinným krémem – proto jsem rovnou dělala i s krémem bez alkoholu, abych měla dost krému pro děti :-), je to jídlo víceméně pro děti nevhodné.

4 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 6. června 2010 v 10:47 | Reagovat

[2]: Upřímně řečeno jsem zatím ,příliš nehodnotila, ale předpokládám, že se prostě klikne na hvězdičku – vůbec nevím, jak jinak by se to mohlo dělat :-D

5 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 6. června 2010 v 10:47 | Reagovat

[2]: a svítí všechny :-D

6 Veska Veska | 7. června 2010 v 19:46 | Reagovat

vypadá to báječně,k tobě je nebezpečné chodit nakukovat takto večer nějak mi vyhládlo,ale fakticky jeden lepší recept jako druhý :-P :-P akorát jsem nenašla ty hvězdičky ;-)

7 Veska Veska | 7. června 2010 v 19:47 | Reagovat

už jsem je našla juppppíííííííí

8 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 7. června 2010 v 19:55 | Reagovat

[7]: Vesko, ty jsi úžasná !!! Pořád pozitivní !!! Díky :-)

9 Hanka Hanka | 14. června 2010 v 17:21 | Reagovat

Jsem zas u tohoto receptu. :-D Moc se těším na prázdniny, až bude příležitost víc vařit a experimentovat.
A díky za odpověď s těmi dětmi. Prostě to vyzkouším a uvidím, co to s nimi udělá. Ty moje už jsou docela velké, tak snad nic. :-P

Přidejte komentář