
Sluníčko, horko, moc práce, seno, ……bez komentáře :-))

Suroviny: 3vejce, 2hrnky celozrnné pšeničné mouky přesáté, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trochu kakaa, skořice, mletého anýzu *, rebarbora,3/4 hrnku mléka, 4 lžíce smetany


Buchta je dělaná z dvojnásobného množství a protože je rebarbory už málo, tak druhý plech je pouze s kakaem, skořicí a anýzem.
Nejprve oddělím žloutky od bílků, utřu žloutky spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidám tuhý sníh z bílků, přisypávám pomalu mouku s práškem do pečiva a přisypávání prokládám smetanou a mlékem.
Vše vliji na vyložený plech papírem, posypu jemně hořkým kakaem a stěrkou kakao jemně rozetřu po povrchu buchty, nakonec pokladu kousky rebarbory. Na druhý plech to samé, ale místo rebarbory se plech popráší kakaem, skořicí a mletým anýzem a tato vrstva se stěrkou jemně rozetře po povrchu těsta. Buchta se upeče a krájí ….
Mletý anýz je možné buď umlet v mlýnku, ovšem pozor na mlýnek, ve kterém se používá i jiné koření, např. pepř nebo je možné zakoupit rovnou mletý anýz. Je to velmi jemný prášek, velmi podobný chuťově lékořici. Lze ho s velkým úspěchem používat do různých buchet a koláčů, ale i pudingů a krémů.
Komentáře