Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


Takováto jídla vznikají, když není z čeho vařit, není moc inspirace a prostě se musí uvařit. Neměla
čína
jsem mnoho surovin, ale měla jsem čerstvý hrášek, rýži a žampiony.Nesnáším, když zjistím, že něco nemám – něco základního. Nabourání osobního systému :-))) a tentorát došla sojovka. Katastrofa ! :-))
Nakonec jsem to vyřešila olivovým olejem smíchaným v mističce se spoustou koření – sůl, sladká paprika, curry, turmerik, chilli, lemon gras, worcester, pepř, skořice, koriander….. dokud to nebylo hnědé a chutné

suroviny: rýže dlouhozrnná a rýže natural přírodní. Koření,olej, bramborový škrob – 3 lžíce, žampiony 1/2 kg, cibule 3x, buráky – hrst, rozinky hrst , sůl, hrášek – mísa lusků.
Nejprve dávám vařit rýži – každou zvlášť, do dlouhorznné přidávám turmerik a sůl – koření pro barvu, natural vařím o dost déle, dokud není opravdu měkká.
Pak si na rozpáleném oleji orestuji na proužky nakrájenou cibuli, přidám žampiony, hrášek, rozinky, buráky a restuji a míchám. Když vše změkne, přidám bramborový škrob solamyl – nasucho a řádně promíchám a zhruba po minutě přiliji koření rozmíchané v oleji a zaliji trochu vodou. Tolik vody, aby to nebyla omáčka, ale aby to zároveň nebylo škrobovité, prostě, aby jídlo mělo jen lesklou krustičku. Rozhodně by nebyla od věci sojovka, ale protože došla, tak je to zase trochu něco jiného.

Komentáře

1 Veska Veska | 19. července 2010 v 11:39 | Reagovat

Ty jsi talířová kouzelnice i obyčejná rýže na tvém talíři vypadá hrozně lákavě :-x

2 Klára Klára | E-mail | Web | 20. července 2010 v 6:29 | Reagovat

nene, to ne, ale máme rýži rádi – jen děti – ty k ní vždy chtějí kečup. Milují rýži v rajské, ale jinak odstrukují talíř – jsou trochu rozmazlené :-))))

Přidejte komentář