Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


VGN
Mexické fazole je dost zavádějící, protože celý název vychází jen z toho, že se mi to líbí
fazole
:-))) . Jinak je to improvizace od a až do zet. Fazole nakládám ne 24 hodin předem, ale 48 hodin. Mám raději, když jsou rozleželé více, než méně. Dobré je jim také vyměnit po jednom dni vodu a pak je vařit v ještě úplně jiné vodě. Dobré je, je také vařit s majoránkou, nebo saturejkou, ale to se mi do dnešního receptu moc nehodilo – majoránka  a saturejka, protože snižují nadýmání.
Suroviny: fazole 500g, žampiony 500g, sojová omáčka shoyu 6 polévkových lžic. Sůl, pár kapek tabasco, lžíce curry, sladká paprika 4 lžíce, 4 lžíce solamylu, 200 ml kečup, 3 cibule, olivový olej.
fazole
Dva dny naložené fazole dáme vařit do osolené vody. Nejlépe do tlakového hrnce, ale pokud není, nic se neděje, jen se budou vařit déle. Vody je zhruba 2,5l a fazole jsou hotové obvykle, když je nad nimi zhruba 2cm vody.
Mezitím si dáme na pánev olivový olej, na ten nakrájenou cibuli na proužky spolu s nakrájenými a oloupanými žampiony a restujeme. Po chvilce zalijeme sojovou omáčkou, přidáme koření a solamyl. Přidáme kečup a pokud jsou fazole ihned příliš husté, zředíme je vodou tak, aby bylo nad nimi asi 2cm vody. Vaříme přiklopené za občasného míchání. Podávám je s chlebem. Samotnou omáčku už nesolím- sojová omáčka je dost slaná sama o sobě.

Komentáře

1 Veska Veska | 20. července 2010 v 6:53 | Reagovat

Fazhole ty já můžu v jakémkoliv jídle a klidně se může jmenovat jen „fazole“ to je jedno,prostě takový fazolový guláš je nepřekonatelný i studený :-P
(když zbyde druhý den tak uvařím vajíčka a ty do něj nakrájím a jím jako pomazánku s chlebíkem a jsem u ostatních za mulíka)prý dobré prase všechno spase :-D

2 Lůc Mác Lůc Mác | Web | 20. července 2010 v 10:30 | Reagovat

s fazolemi moc zkušeností ještě nemáme, tychle ale vypadají náramně a tak si asi nechám říct a možná je i zkusím :)

3 ufa ufa | E-mail | 20. července 2010 v 12:56 | Reagovat

Jo, tak tohle také znám…:-) ale přidávám papriku na proužky,a dochucuji hodně česnekem a chilli papričkou, jíme s chlebikem, báječná kombinace chutí…

4 Klára Klára | E-mail | Web | 21. července 2010 v 7:30 | Reagovat

Fazole nemáme moc často, ale upřímně, když už jsou, je to vždy originál, jak  nevařím moc podle receptů, vždy jsou trochu jiné :-))

Přidejte komentář