Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

VGN

Ovesná kaše – neboli „poridge“ – téměř národní anglické jídlo, je kaše z ovsa, vařeného buď ve vodě nebo v mléce nebo v obojím. Vaří se jak na slano, tak na sladko s přídavkem různých ostatních surovin. Krásně je vše o ovesné kaši napsáno v knize “ Kaše – strava naše“, kterou mi pan domácí koupil, když jsem přišla o nepočítaně svých zubů :-)), samozřejmě jako vtip – velmi nepovedený :-))) a ze které bych moc ráda citovala, kdyby nebyla zrovna na jedné hromadě s milionem dalších nezbytných věcí, schovaných pod zbytkem střechy, který nám zbyl a pevně doufám, že ještě do zimy z ní budu moci citovat a popsat jí :-)))
Ovesná kaše je rychlosnídaně, vydatná, dobrá a hlavně s použitím toho, co je právě k
poridge
dispozici. A protože měl být dost náročný den, hodila se jako nikdy.

Suroviny: ovesné vločky, kakao, cukr, med, marmeláda, mléko, voda, kokos, rybíz
Nejprve je nutné zalít v hrnci ovesné vločky mlékem – tolik mléka, aby bylo cca 2cm nad vločkami. Přivedeme k varu, přisypu cukr a všechny ostatní suroviny – lze použít i cokoli jiného – skořici, jiné ovoce, rozinky. Všeho podle chuti. Kokosu dávám tak 100g, kakaa 2 polévkové lžíce, cukr podle chuti. Vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud není kaše hustá. Pak už za míchání stálého :-))). Pokud zhoustne příliš rychle, ředím vodou, aby houstla pomalu :-)


Komentáře

1 Jana Jana | E-mail | 30. července 2010 v 21:32 | Reagovat

Vařím v mlékovaru, nepřipálí se. Stejně jako jiné kaše a puding. Ovšem ovesná vede, kupodivu ji mám moc ráda od dětství :-)

2 Aluna Aluna | E-mail | 2. srpna 2010 v 16:17 | Reagovat

Ovesná kaše je moc obrá, vařím ji v pekárně – nemá to chybu – a ještě se to dělá samo :-)

3 Klára Klára | E-mail | Web | 2. srpna 2010 v 20:39 | Reagovat

[1]: Já jí mám taky ráda, jenomže mlékovar na 6 litrů neseženu :-))))

4 Klára Klára | E-mail | Web | 2. srpna 2010 v 20:40 | Reagovat

[2]: a pekárnu na 6litrů taky  ne :-))), ale je to rozhodně zajímavý nápad a asi i pro vlastníky domácích pekáren docela přínosný ! :-)

2 Odpovědi to “Ovesná kaše”

Přidejte komentář