



Komentáře
Klárko, místo polévkového maggi vyzkoušej libeček. To je úžasná vůně! Já ho v polévce miluju.
Tak jsem vyzkoušela Vaše nudle, a musím říct, že asi jiné už dělat nebudu…buchty z celozrnné mouky nebyly schváleny, ale proti nudlím myslím žádné protesty nebudou… Divila jsem se jak šlo těsto krásně zpracovat, a nelepilo jako to z obyč mouky, na slunku jsem je sušila jenom chvilku, protože šli i nádherně vyválet dotenka. No, prostě zabodovaly…
Jinak mám pro Vás tip na polévku, takhle ji dělávám já doma už pár let
Je to dršťková z hlívy:
Na másle si zpěníme cibulku, mezitím si v rychlovarné konvici uvaříme vodu(šetří čas i energii), k cibulce přidáme kmín, majoránku, papriku a zasmažíme. Přisypeme mouku, zamícháme a zalijeme horkou vodou z konvice. V tuto chvíli musíme rychle rozmíchat metličkou, aby se nám v polévce nevytvořily hrudky… Vznikne polohustá polévka do které přisypeme na nudličky nakrájenou hlívu a cca 3 minuty zprudka zavaříme. Hlíva má zůstat lehce křupává, prostě aby nebyla rozvřená. Dochutíme ještě špetkou majoránky, kopou česneku dle chuti, solí a pepřem. Podáváme s chlebem nejlíp. Je to fakt mňamka, určitě jste o ní už slyšela, nebo ji dokonce děláte…
my máme v lese místo, kde hlívy rostou, a to je pak ještě lepší, než z té z obchodu…ale když zrovna nerostou, nedá se nic dělat.
Místo maggi je přeci libeček ,bez něj není bramboračka to pravé ořechové a vlastně ani žádná jiná hutná polévka jako fazolovka ,čočkovka
http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Helichrysum-italicum—smil-italsky–kari-koreni
Jeden rok jsem dostala tuhle bylinku -smil italský,že prý chutná jako maggi,mě teda nechutnala protože je hodně nahořklá a maggi mi moc nepřipomíná(spíš se to chutí blíží kari koření-takže jsem to dávala do číny a ochucení rýže- to nemělo potom chybu )bude to ale na zvyku(kari moc nemusím) já dávám hodně do polévek majoránku a libeček,prostě to vystřídám
[4]: smil je léčivka,ale jako koření jsem jí nikdy nedávala, tak rozhodně zkusím, díky -)