Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


Další hlava rodiny, tudíž další dort. Co jsem si zavařila, ať si navařím … :-))
dort
Ale péct se mi vůbec nechtělo, takže tentokrát dort nepečený. Nevím jak se mu říká, u nás prostě nepečený dort! :-). Ideální v tom, že do něj přijde, co je právě doma :-)), takový pes a kočička. Chtěli jsme nakonec flambovat, ale nějak to nevyšlo. Dort hořel hodně málo a když už hořel, nejmladší zavelel „foukat“, pak začal foukat sám a vymodlený plamínek zhasl. Tak jsme tam prostě zapíchali sirky, aby to bylo ohni, potažmo svíčkám alespoň podobný.
dort
Suroviny: 2,5 x veliký sáček piškotů (5malých sáčků), 2x kysaná smetana, 2 veliké – půllitrové jogurty bílé, 3 vanilkové cukry, 6 lžic moučkového cukru, trochu kokosu, trochu rumu, banány, borůvky a dva různě věliké hrnce.
Nejprve jsem si vymazala a kokosem vysypala dva hrnce, různých průměrů. Pak jsem do

velikédort
mísy nasypala všechny piškoty, zalila je smetanou, jogurty, nasypala cukr a vanilkový cukr a trochu rumu. Do každého hrnce přišlo po vrstvě piškotů, následovala vrstva banánů či borůvek, vrstva piškotů a vše zaklopit adekvátním talířem a zatížit.
Nechat přes noc. Ráno pak se oba hrnce pěkně vyklopily, posadily se obě patra na sebe, ozdobily se kraje strouhaným kokosem a nahoru přišel banán a kuličky rybízu.
Flambování zcela podle zkušeností a šikovnosti :-)))

Komentáře

1 Veska Veska | 5. srpna 2010 v 7:05 | Reagovat

teda tyhle tvaroho-jogurtové věcičky s ovocem můžu,jen sem netušila že bez želatiny ti to drželo pohromadě,asi to nacucly ty piškoty ,takže jsim si poradila na jedničku,určitě dortík chutnal :-P

2 pherenis pherenis | E-mail | Web | 5. srpna 2010 v 8:24 | Reagovat

téééédááá zasejc samé mňamky, čínu na obídek bych si dala, cukety můj chlap nosí z práce…dneska bude na bramboráčky, na víkend čína…..a dortík nepečený miluju studené dortíky…a váš vypadá úžasně….moc děkuju za inspirace….

3 Veska Veska | 5. srpna 2010 v 14:42 | Reagovat

Víš co mě napadá,proč kazit tvoje nápady a tvořivost něčím čeho je plný net a v poslední době mě příjde,že pořád dokola ten samý kýč,tohle je jen a jen tvůj originál :-P

4 Klára Klára | E-mail | Web | 5. srpna 2010 v 15:27 | Reagovat

[3]: Reaguješ Vesko na to, že jsem tě prosila o recept na potahovou hmotu? :-) Jasný, já nechci dělat žádný růžový kytičky a srdíčka – spíš něco víc do punku :-))) ale to z toho důvodu, že bych dětem ráda udělala nějaký sladkosti podle mýho o něco lepší a zdravější, než ty šílenosti a upřímně samotnej marcipán je pro čtyři děti, tak aby to alespoň ochutnaly, dost ekonomicky náročnej :-D ,tak chci vyzkoušet právě mléčný marcipán. Jako takovej bonbónek po svačince :-D :-D :-D

5 Klára Klára | E-mail | Web | 5. srpna 2010 v 19:51 | Reagovat

[2]: bramboráčky taky byly – minulý týden, ale tak se to nějak stalo -chlapi si poslali domů děti pro rohlíky a já posílám bramboráky a děti natěšený, že jim přinesou rohlíky, když si pro ně poslali a sami před nima budou jíst bramboráky a tak se těšily, že mě pořád popoháněly, ať už dosmažím a můžou jít, že jsem je zapomněla vyfotit :-D

6 Veska Veska | 6. srpna 2010 v 7:47 | Reagovat

[4]:jasně,skoro mi bylo líto,že nebudeš vyrábět svůj dort,jaksi mi k tobě ta potahovka nesedla,ale na punkmarcoš se vyloženě těším … takže prubni tu s medem a dochuť citronem tam je všechno přírodní ,žádné umělotiny  pokud teda netrváš na vyloženě mandlové chuti co dosáhneš buď tím,že vyrobíš pravý marcipán z mandlí a nebo mléčný marcoš ochucený trestí 8-)

Nový komentář

Přidejte komentář