Komentáře
Mňam!! Bohužel moji strávníci pohrdají (asi nevědí, co je dobré) a jen pro sebe to tedy nedělám. Ale chuť jsem tedy dostala pořádnou.
Milá Klárko, mo děkuju za přiblížení k dalším dobrůtkám, žemlovka se u nás baští, tak zase udělám, jablíčka už máme…….a ještě k chlebu, hezky jste mě navnadila, hnedle po přečtení jsem pekla taky a že peču docela často, ale nějak pozbývalo času…..tak už bylo napraveno…moc děkuju za vaše příspěvky, jsou pro mě hodně plodné….s pozdraveníčkem pherenis
žemlovku teda miluji,úplně cítím tu vůni jablek a skořice,když ji dělám tak musím část s tvarohem a část né a jedné zase přidat hrozinky a když mám tak nasekané oříšky ,takže vlastně peču 3 v 1
ale je pravda že k té školní se nedá přirovnat,netuším z čeho ji pekly že byla nedobrá ,určitě z vánočky teda né
babička na to dělala extra kynuté těsto – úplně obyčejné zadělání jen ze žloutků a se sádlem a ty bílky si nechala a z nich udělala sníh já jsem líná mě stačí když je z rohlíků
jo a to těsto bylo víc sladké a vylila je jen na vymazaný pekáč upéct,jako dítěti mi to moc chutnalo z pekáče ujídat těsto ony ty rohlíky se nějak moc nekupovaly,si pamatuji že rohlík ten ex-komunistický z jedný kdysi soukromé pekárničky,byly něco jedinečného že když se koupily tak nic nezůstalo-dneska to pečivo nestojí za nic ,rohlík všude buď chutná jako guma a nebo je trvdý,prostě to už není rohlík je to těstové něco co za rohlík vydávají prostě nás komerce převálvovala a dokud bude cena převažovat nad kvalitou tak se pekárny nevrátí k tomu jak se peklo dřív ,než je supermarkety přinutily šetřit,bohužel je to dneska i s pečivem tak – použijte mouku když nemáte stačí semleté staré pečivo a když není ani to nevadí ono se to stejně nepozná
takže není nad tvůj poctivý rohlík a chleba
[1]: Já ji taky mám ráda a naštěstí i všichni doma – já mám vůbe ráda jídlo s jablky – já mám vůbec ráda jídlo
[2]: To je prima, díky moc. Mám taky ráda takové malé inspirace, malá pošťouchnutí .-). Těším se zase na příště
[4]: Já jsem někdy pečlivá a udělám si svou vánočku, hezky s kůrou citronovou a s rumem a rozinkama a pak je žemlovka vynikající, ale musí se dělat tři várky vánočky a pak minimálně dvakrát tolik žemloky než obyčejně a efekt je ten, že se to sní stejně rychle
Trochu oftopic prispevek, ale nemuzu to nenapsat
Dneska se mi o vas zdalo, tedy spis o tvem manzelovi. Nejak mi u vas spadl do sklepa kun a kdyz jsme ho tahali ven, tak tvuj manzel rikal, ze nejsi doma, ze jsi jela na kurz spradani vlny.
Pak me vzbudil Tonicek, protoze mi vlezl do postele a chtel se mazlit – proto si ten sen pamatuju. Ale netusim, co to ma znamenat
vůbec bys mi ve sklepě s koněm nevadila . Ale mate mě ten sen – jsem hrozný „antiworkshopofil“ a asi bohužel z předsudků – nikdy jsem na žádném kurzu nebyla , leč – kolovrátek je napůdě – možná proto, že jsem zatím nenavštívila žádný workshop, ale já si na to někdy najdu nějakou volnou chvilku a pevně doufám, že zrovna nepřijedeš s koněm …..
Parádní žemlovka, děkuji za recept. Doporučuji osobně do ní dát ještě med, je to super!